Novi Guinnessov rekord – PlanetSide 2 skupio najviše online igrača u jednoj FPS igri

Sony Online Entertainment je postavio novi Guinnessov svjetski rekord sa svojom FPS igrom PlanetSide 2 – u igri je sudjelovao rekordan broj istovremenih igrača.

Rekord je postavljen 24. siječnja kada je Sony Online Entertainment u suradnji s PlanetSideBattles zajednicom organizirao in-game borbu u kojoj su sudjelovale sve tri frakcije (Terran Republic, Vanu Sovereignty i New Conglomerate).

U ovoj bitki je istovremeno sudjelovalo čak 1,158 igrača.

Ovime je srušen rekord igre Man vs. Machine koji je u jednom trenutku 2012. godine brojao 999 igrača na serveru.

“PlanetSide je držao originalni rekord za ovo postignuće, a mi sada sa zadovoljstvom službeno preuzimamo isti s PlanetSideom 2. Igrači su ti koji definiraju igru pa bismo željeli uputiti velike čestitke našim igračima za postizanje ovakvog postignuća gotovo svake večeri, kao što im želimo zahvaliti i na tome što čine PlanetSide 2 iskustvo onakvim kakvim smo ga zamislili”, rekao je David Carey, producent igre.

“Ovo nevjerojatno postignuće nam pokazuje koliko je zapravo masivan svijet PlanetSidea 2, ali i uključenost njegove online zajednice. Ovaj naslov istinski utjelovljuje internacionalni duh rušenja rekorda po kojem je Guinness World Records poznat”, rekla je Annie Nguyen iz Guinness World Recordsa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 12:43