Oculus Rift stiže početkom sljedeće godine; predstavljen poseban kontroler

Oculus Rift stiže početkom sljedeće godine; predstavljen poseban kontroler

Ekipa koja radi na Oculus Riftu nije mogla dočekati sljedeći tjedan kada počinje E3 sajam, već je odmah morala iznijeti nekoliko novosti o svom VR uređaju.

Uz posebne senzore koji će pratiti igrača, najavljeno je kako će uz Oculus Rift ići i bežični Xbox One kontroler. Zbog partnerstva s Microsoftom, Oculus Rift bi trebao odlično raditi s Windowsima 10, a sve Xbox One igre će zbog toga moći biti direktno prenošene na ovaj headset.

Zanimljivo je da je Oculus Rift tim odlučio uložiti nevjerojatnih $10 milijuna američkih dolara kako bi podržao razvoj indie igara za ovaj hardver. Nadamo se da će nezavisni razvojni timovi podržati Oculus i da ćemo stalno viđati nove, zanimljive naslove za VR.

Predstavljeno je i nekoliko igara od kojih je najveću pažnju privukla igra Edge of Nowhere koja je opisana kao akcija iz trećeg lica. Bit će zanimljivo vidjeti kako će izgleda igra u virtualnoj stvarnosti koja nas tjera da gledamo na lika iz trećeg lica.

Na kraju ovog prijenosa, najavljen je i poseban Oculus Rift kontroler. On se sastoji od dva dijela, po jedan za svaku ruku, a omogućit će igračima da lakše manipuliraju objektima u virtualnom svijetu.

Kako to sve izgleda, možete pogledati u priloženom videu, a sami ćete moći isprobati Oculus Rift već početkom sljedeće godine kada će ovo čudo tehnologije napokon postati dostupno svim igračima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:16