PlayStation Now će zahtijevati brz internet

Playstation 4 neće podržavati eksterni hard disk, MP3, audio CD-e niti PC Media Streaming

Jedan od glasnogovornika Sonya, Sid Shuman je objavio informaciju vezanu za PlayStation Now koja će vjerojatno mnoge iznenaditi. Naime Sonyev novi servis će zahtijevati brzinu interneta od najmanje 5 Mb/sec za “dobro iskustvo”.

Nemojte se pretjerano plašiti jer 5 Mbps znači megabita, a ne megabytea, što će značiti da ukoliko održavate konstantnu brzinu od 1MB/sec trebalo bi sve biti u redu. Poznato je da nemaju svi u Hrvatskoj takve brzine, pogotovo kad se uzme u obzir razlika između oglašavane brzine i one stvarne, što bi moglo upropastiti planove potencijalnih korisnika. Potvrđeno je da bi takva brzina trebala biti dovoljna za “većinu igara”, a za testiranje su koristili Beyond: Two Souls i The Last of Us. Također je rečeno, da iako će ovakve specifikacije biti blizu onih konačnih, manje dorade su moguće nakon što se dobije feedback poslije beta testiranja koje počinje pred kraj mjeseca.

PlayStation Now se sprema na izlazak u SAD-u ovog ljeta, te će omogućiti streamanje PlayStation igara na PS 4, Vitu i modele Bravia TV-a iz 2014. Cjelokupni sustav je sagrađen na tehnologiji Gaikai, koju je Sony 2012. platio 380 milijuna dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 17:04