SUSRET GEJMERA

Početak hrvatske verzije svjetskog natjecanja Global Game Jam starta ovog vikenda u Novskoj

 Inkubator Pismo/
Stotinu i trideset natjecatelja u 27 timova pokušat će izraditi videoigru na zadanu temu, a najbolji će biti nagrađeni

Početak hrvatske verzije svjetskog natjecanja Global Game Jam starta ovog vikenda u Novskoj. Na zadanu temu 130 natjecatelja će u 27 timova izraditi videoigru i nadati se nekoj od nagrada koje su organizatori, inkubator PISMO powered by A1 i Hrvatska udruga izrađivača videoigara HU-IZ-VI pripremili zajedno sa sponzorima iz A1 Hrvatska, WhiteSharka i magazina VIDI. Natjecanje traje 48 sati bez prestanka, a za natjecatelje je pripremljena i chill zona u kojoj će moći raditi drugu stvar koju uz proizvodnju videoigara vole gejmati.

„Već četvrtu godinu za redom organiziramo Global Game Jam i raduje nas podatak da broj i natjecatelja i timova raste iz godine u godinu. Također, svake godine imamo sve bolje partnere i sponzore pa su nagrade bogatije, a tu je i stručni žiri koji ocjenjuje napravljene videoigre. Natjecanje se odvija u dvije kategorije, odrasli i srednjoškolci, a gamedeveloperi imaju zadatak pokazati brzinu i spretnost svoga kreativnog stvaralaštva.“, poručili su iz inkubatora PISMO powered by A1.

image
Inkubator Pismo/

Završene videoigre ocijenit će peteročlani žiri u sastavu Hrvoje Mitić (GamesCo London), Tomislav Gojević (Raw Fury Studios), Aleksandar Gavrilović (Gamechuck), Dominik Cvetkovski (ANIQ), na čelu s Ivanom Muratom iz Nanobita i predsjednikom organizacije CGDA. Ocjenjuju se najbolji gameplayji, grafike, ali i najbolje prezentacije završenih radova.

Najbolji odrasli tim očekuje nagrada - novčani iznos 1.400,00 eura, Nintendo Switch Console i pretplata na magazin VIDI. Najbolji srednjoškolski tim kući će otići sa setom opreme vrijednim oko 1.700,00 eura.

Predah, ali i poseban gaming doživljaj natjecateljima pružit će chill zona A1 Hrvatska i WhiteSharka u kojoj će se moći isprobati VR simulator vožnje - racing car, ali i zaplesati uz Just dance Nintendo Switcha te isprobati niz mobilnih igara. Tvrtka Intersnack osigurala je i grickalice, a organizatori obećavaju 2 dana odlične gejmerske zabave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2024 03:54