ŠAMPION E-LIGE

Prvi je u povijesti u Hrvatskoj koji je osvojio ovo natjecanje: ‘Moja tri savjeta za igrače nove sezone koja je upravo krenula!‘

Stjepan Brstilo (lijevo)
Stjepan Brstilo, 30-godišnji Omišanin, osvojio je natjecanje u koje je privuklo 900 igrača

Njegovo ime ostat će zapisano. Stjepan Brstilo, 30-godišnji Omišanin, krajem prošle godine osvojio premijerno izdanje Hrvatski Telekom e-Lige, velikog FIFA 21 natjecanja, koje je privuklo 900 igrača i u kojem su prvi put u Hrvatskoj sudjelovali najjači klubovi - Dinamo, Hajduk, Osijek i Rijeka. Odigrane su 362 utakmice, postignuto je čak 2111 golova, a Brstilo se u žestokoj konkurenciji probio na sam vrh.

U svijetu hrvatskog e-sporta prvaka svi znaju pod imenom Brstylo. Do trijumfa nije došao tek tako - već nekoliko godina s društvom ozbiljno igra e-nogomet. „Volim rekreativno zaigrati i pravi nogomet s ekipom. Inače radim u logistici, voditelj sam skladišta, tako da mi trčanje i sport jako dobro dođu za odmor od posla i kao zabava. No, imam vremena za oboje: i pravi nogomet i FIFA-u, a ponekad zaigram i League of Legends, no rjeđe nego FIFA-u“, kaže nam i dodaje: „S ekipom s kojom igram sve se pretvara i u odličnu zabavu“.

IGRAJTE FIFA-u I OSVOJITE 18 TISUĆA KUNA! EVO KAKO

Kada se prijavio na prvo natjecanje Hrvatski Telekom e-Lige, dobio je veliku potporu upravo od svojih prijatelja i poznanika. „Imao sam lijepu podršku. Uvijek kad nešto osvojite, kad ste prvi u Hrvatskoj i kad ste prvi u povijesti, to puno znači“, govori.

Na prvu Hrvatski Telekom e-Ligu prijavilo se 900 igrača, a rekordi su padali i u gledanosti: više od 400 tisuća navijača pratilo je cijelu sezonu i humanitarnu utakmicu putem YouTubea i Facebook kanala. S Brstilom razgovaramo povodom početka druge Hrvatski Telekom e-Lige sezone koja je upravo krenula. U novoj sezoni sudjeluje devet klubova: Dinamo, Osijek, Rijeka, Gorica, Istra, Lokomotiva, Šibenik, Varaždin i Slaven Belupo. Očekuje se da će biti probijena i magična granica od tisuću prijavljenih igrača - otvorena su točno 1024 mjesta za prijavu. Polovica njih igrat će za 'nositelje' (momčadi koje su sudjelovale u prvoj sezoni Hrvatski Telekom e-Lige), a druga polovica za nove 'izazivače'.

IGRAJTE FIFA-u I OSVOJITE 18 TISUĆA KUNA! EVO KAKO

Agencija za istraživanje tržišta Ovum procjenjuje da bi vrijednost globalnog tržišta e-sporta već iduće godine mogla doseći gotovo dvije milijarde dolara. Najbolji svjetski gameri danas zarađuju milijune dolara, a e-sport prati gotovo 500 milijuna fanova! Polako, ali sigurno razvija se i hrvatsko e-sport tržište.

„E-sport više nije samo igra, ta industrija je ozbiljan posao“, govori nam aktualni šampion i dodaje: „Drago mi je kad vidim da se i Hrvatska kreće u tom smjeru. Vjerujem kako će se u bliskoj budućnosti pojaviti novi turniri koji će najboljima omogućiti i ugovore s kojima bi mogli i zaraditi. FIFA ima snažnu publiku. Nogomet je najpopularniji sport koji prate milijuni i milijuni navijača, a mnogima od njih je, vjerujem, zanimljivo pratiti i e-sport“.

Brstilo s nestrpljenjem očekuje novu sezonu Hrvatski Telekom e-Lige: kvalifikacijske utakmice počinju se igrati 6. travnja, a veliko finale održat će se 5. lipnja. Svakog tjedna natjecatelji će putem društvenih mreža moći osvojiti i atraktivne nagrade. Iako neće braniti naslov, Brstilo ima korisne savjete za sve koji će se boriti za titulu: „FIFA je bazirana na brzini 'gameplaya'. Moraš biti miran i ne smiješ dopustiti da te sputa trema ili ponese adrenalin. Veliki je ulog u pitanju pa ne smiješ biti previše nervozan, a posebno ne smiješ dopustiti da te preplavi bijes. Moraš uvijek gledati korak unaprijed te pokušati iz igre izvući što je najbolje moguće“.

IGRAJTE FIFA-u I OSVOJITE 18 TISUĆA KUNA! EVO KAKO

Planovi za budućnost? Na pitanje bi li pristao biti profesionalni igrač e-sporta kada bi mu se zato ukazala prilika, Brstilo bez razmišljanja odgovara: „Naravno da bih! Zašto čovjek ne bi radio ono što voli te usput bio plaćen za to. Nadam se da će se ubuduće sve dobro poklopiti. Za profesionalno igranje moraš imati dobru internetsku vezu, ali i pravi tim. A nije lako u FIFA-i doći do dobrog tima.“

Dokazao je da talenta ima. Neka mu se poklope i ostale stvari pa da jednog dana pod grbom Hajduka ili Chelseaja, njegovih omiljenih klubova, brani čast hrvatskog e-sporta na najvećim FIFA natjecanjima na svjetskoj razini...

FIFA 21 SPEKTAKL U HRVATSKOJ: PRIJAVI SE

Prijave za sudjelovanje na drugu Hrvatski Telekom e-Ligu traju do 3. travnja do ponoći. Prijavi se na www.eliga.hr. Vidimo se na terenu!

Prve utakmice će se igrati od utorka, 6. travnja do petka, 9. travnja u 17:30 te u subotu i nedjelju 10. i 11. travnja u 14:00 sati.

Veliko finale druge Hrvatski Telekom e-Lige održat će se 5. lipnja 2021. godine. Nagradni fond iznosi 18.000 kuna, tako da će pobjednik osvojiti 10.000 kuna, drugoplasirani 5000 kuna, trećeplasirani 2000 kuna, a četvrtoplasiranog očekuje nagrada u iznosu od 1000 kuna.

Usto će svakog tjedna natjecatelji putem društvenih mreža moći osvojiti vrijedne i atraktivne nagrade, među kojima su i PlayStation 5, specijalizirani gaming monitor, dresovi i vaučeri za igre.


Sadržaj omogućio Hrvatski Telekom

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:18