VELIKI USPJEH

SOEDESCO i Red Martyr Entertainment potpisali suradnju o izdavanju i distribuciji Saint Kotara

Prizor iz igre Saint Kotar
 Red Martyr Entertainment
Saint Kotar fokusiran je na priču, koja je će biti razgranata te koja će igraču omogućiti da je završi na više načina

Nezavisni nizozemski razvojni studio, izdavač i distributer videoigara SOEDESCO surađuje s hrvatskim studijem za razvoj videoigara Red Martyr Entertainment na izdavanju psihološke horror avanture Saint Kotar na računalima i igraćim konzolama.

- Drago nam je što smo se udružili sa SOEDESCO-om radi izdavanja našeg prvog naslova - Saint Kotar. Radimo na ovoj igri već dvije i pol godine te smo sigurni da je SOEDESCO savršen partner koji nam je potreban da podržimo njegov rast u nešto zaista posebno. Zajedno ćemo raditi kako bi igra vrlo brzo ugledala svijetlo dana na računalima i konzolama - rekao je direktor igre i izvršni direktor Red Martyr Entertainmenta Marko Tominić.

Horor avantura Saint Kotar fokusirana je na priču, koja je će biti razgranata te koja će igraču omogućiti da je završi na više načina.

Igrač u Saint Kotaru preuzima ulogu Benedeka i Nikolaya. Ovaj dvojac u službi Boga i teretom mentalnih problema kreće u potragu za nestalom ženom u drevnom hrvatskom ruralnom mjestu koje je obilježeno jezivim ubojstvima i čudnim pojavama, naizgled povezanim s okultnim ritualima.

SOEDESCO je neovisni razvojni studio, izdavač i distributer video igara osnovan 2002. godine sa sjedištem u nizozemskom gradu Rotterdamu. Tvrtka je dosad izdala igre "Owlboy", "Kaze and the Wild Masks", "Monster Crown", "Among the Sleep", "Remothered: Tormented Fathers i Monstrum", "Truck Driver", "Adam’s Venture" i Real Farm.

Red Martyr Entertainment osnovan je 2019. godine., sjedište mu je u Puli, a čine ga tri člana. Saint Kotar je prvi projekt studija.

Saint Kotar je izvorno zaživio u Kickstarter kampanji 2020. godine, gdje ga je uspješno podržalo preko 1.100 igrača iz različitih dijelova svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 23:34