Sony neće još skoro okrenuti leđa PS-u 3

Sony neće još skoro okrenuti leđa PS-u 3

Iako je Sony svoju pažnju većinom prebacio na PlayStation 4, čini se da neće tako brzo zaboraviti i na stari PlayStation 3. PS 3 konzola se do sada prodala u preko 80 milijuna primjeraka i taj broj još uvijek raste.

Scott Rohde, glavna osoba za razvoj softvera za PlayStation u SAD-u je imao sljedeće za reći – “Ljudi još uvijek kupuju PS 3. Različite svjetske regije se prilagođavaju novoj tehnologiji na različite načine i različitim tempom. Ni mi ne znamo koliko će PS 3 trajati. Ne znamo kakav će biti ciklus u usporedbi sa ciklusom PS-a 2. On je trajao duboko u PS 3 fazu. Postojala je ogromna razlika između početka prodaje PS-a 3 i kraja “životnog vijeka” PS 2. Ne znamo kuda sve to ide, ali će nastaviti podržavati PS 3 kroz interne i eksterne developere dokle god to poslovno ima smisla.”

Vanjski developeri još uvijek pružaju poprilično jaku podršku za Sonyevu staru konzolu. Praktički svaka bitna franšiza koja će doći na nove konzole će također doživjeti i svoju inačicu za stare, budući hitovi kao što su CoD. Advanced Warfare, Far Cry 4, Dragon Age: Inquisition i Destiny će svi biti igrivi na PS-u 3. Kada se govori igrama “unutar kuće”, valja istaknuti LittleBigPlanet 3 koji na PS 3 stiže na jesen.

Inače, Microsoft je, slično kao i Sony, objavio kako planira pružati podršku za Xbox 360 barem još tri godine, tako da svi oni koji još uvijek igraju stare konzole neće skoro ostati zakinuti za kvalitetne naslove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 16:45