BUDUĆNOST IGRANJA

SONY POKAZAO PLAYSTATION 5 Dizajn je konačno hrabriji, ima i novih dodataka, evo kada bi se mogao naći u prodaji

 SONY
 

Sony je sinoć napokon pokazao kako će izgledati njihov novi PlayStation 5.

Dizajn konzole na tragu je crno-bijelog kontrolera čiji je izgled poznat već dulje vrijeme, a ono što je najzanimljivije jest što postoje dvije verzije PS5 - jedna s utorom za 4K Blu-ray diskove i druga takozvana Digital Edition, koja će biti samo za online igranje, odnosno prijenos igara na konzolu. Ta digitalna verzija je ujedno i nešto tanja, što bi možda moglo značiti da će biti i jeftinija.

SONY

To se, nažalost, još ne zna pouzdano, jer Sony još nije otkrio nikakve cijene, a ni točan datum početka prodaje.

Konzola je dizajnirana tako da primarno stoji uspravno na zasebnom stalku, premda se na isti taj stalak može postaviti i horizontalno. Za razliku od prijašnjih modela koji su redom bili vrlo konzervativni i dosadnjikavi, PS5 ima puno zanimljiviji dizajn, sa zakrivljenim bijelim plohama oko crne sredine uređaja. Na spojevima tih bijelih ploha i crne sredine su, čini se, otvori za ventilaciju, a s prednje strane nalaze se po jedan USB-A te USB-C utor.

SONY

Japanska je tvrtka pripremila i nekoliko dodataka za PlayStation 5, kao što je, recimo, DualSense postaja za punjenje, nova HD kamera, bežične slušalice Pulse 3D te daljinski za konzumaciju medijskog sadržaja. Ni za te dodatke ne znaju se još cijene.

SONY

Ono što se pretpostavlja jest da će PS5 doći u prodaju negdje prije Božića.

Pogoni ga osmojezgreni procesor AMD Zen 2 te ima grafički procesor baziran na čipu AMD RDNA 2. Sve skupa ti čipovi trebali bi davati 10,28 teraflopa snage. Sony koristi i vlastito rješenje za SSD memorijske diskove kako bi se ubrzalo učitavanje igara. Konzola će imati 825 GB memorije s učitavanjem od 5,5 gigabajta u sekundi. Sve će igre morati biti instalirane na interni SSD upravo kako bi se ubrzalo učitavanje igara. PS5 će podržavati 8K grafiku, 4K grafiku pri 120Hz i 3D audio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:01