The Misadventures of P.B. Winterbottom

Uspjeh je moguć jedino timskim radom

Za sve ljubitelje logičkih igara i zagonetki, donosimo recenziju ove odlične i vrlo originalne i zabavne igre. Krasi ju vrlo kreativan mehanizam, originalne zagonetke i šarmantna prezentacija. Više pročitajte u nastavku.

Related content

U potrazi za pitom…

P.B. Winterbottom je čudan stariji gospodin koji jako obožava pite. Zapravo, on je lud za njima i one su sve što ga u životu zanima te želi pojesti svaku pitu koju ugleda, a njegova proždrljivost često škodi ljudima oko njega. I tako ga njegova pohlepa za pitama dovede u neobičnu situaciju kada pronađe čarobnu pitu, najveću od svih koja istog trenutka postane njegov jedini cilj, a na neobjašnjen način dobije i neobične moći pomoću kojih će krenuti u potragu za čarobnom pitom. Dakle, radi se o šaljivoj igri, koja se prvenstveno oslanja na zagonetke. Spomenute moći koje Winterbottom koristi su korištenje klonova na način da u bilo kojem trenutku možete pritiskom i držanjem tipke snimati ono što radite, a kada pustite tipku pojaviti će se klon koji će u beskonačnoj petlji ponavljati radnju koju ste snimili. Klon će prestati ponavljati radnju ako ga nešto izbaci iz petlje, npr. ako ga vi udarite kišobranom, a možete ga i vi poništiti. Ovisno o razini na kojoj igrate, možete koristiti od jednog do desetak klonova istovremeno. Klonovi služe da biste dohvatili sve pite na razini, npr. možete se popeti na klona da bi skočili na neku višu platformu ili ako u isto vrijeme treba stisnuti dva prekidača i sl., a postoje i plave pite koje mogu pokupiti samo klonovi. Osim klonova, Winterbottom može koristiti svoj kišobran da bi odbacio klonove do teško dohvatljivih mjesta, zatim ga može koristiti kao padobran za prelijetanje većih ponora te za pokretanje prekidača. Naravno, može i skakati. Čini se kao da su mogućnosti ograničene, no razine su napravljene tako da tih par radnji morate koristiti na često kompleksne načine. U nekim razinama pite moraju biti pokupljene točno određenim redoslijedom, nekada ćete koristiti veliki broj klonova, nekada samo jednog koji će morati obavljati neku dužu radnju itd. Što se težine zagonetki tiče, neke su vrlo jednostavno i istog trenutka kada krenete znat ćete što vam je činiti, dok ćete na neke potrošiti dosta vremena isprobavajući i planirajući rješenje. Sve u svemu, zagonetke su vrlo domišljate, originalne i zanimljive. Uz glavnu priču, tu su i bonus razine gdje morate pokupiti sve pite, ali da biste razinu uspješno riješili, morate pokupiti pite u ograničenom vremenu i s ograničenim brojem korištenja klonova.

Crno-bijeli svijet

Što se grafike tiče, igra je napravljena kao crno-bijeli tihi film, bez dijaloga, a priča se razvija kroz slike i tekstove između razina. Izbornik razina je napravljen kao kino dvorana, gdje plakati za filmove predstavljaju razine. Glazba je odlična i uz originalne zagonetke, najjača je strana ove igre. Grafika i glazba daju jedan poseban, neobično šarmantan dojam. Jedini veći nedostatak koji bismo mogli navesti je dužina igre, odnosno premali broj razina. Sve u svemu, ovo je jedna izvrsna igra te ju svi ljubitelji žanra trebaju svakako zaigrati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:56