The Sims 3: World Adventures

\"Šareni\" Egipat

World Adventures je prva ekspanzija za The Sims 3, a kao što i sam naslov daje naslutiti, glavna novost koju nam donosi su putovanja svijetom. Svoje simljane sada možete voditi na egzotična putovanja u Francusku, Kinu i Egipat. Pa pogledajmo kako to sve izgleda i koje su još novosti koje nam donosi ova ekspanzija.

Put pod noge

Da biste svoje simljane odveli na putovanje, sada postoji dodatna opcija u meniju PC-ja i mobitela – “travel”. Nakon što odaberete “travel”, birate lokaciju, broj dana boravka i simljane koje ćete povesti sa sobom te ste spremni za polazak. Broj dana boravka ovisi o razini Vise vašeg simljana pa tako veća razina znači i duži boravak. Razinu Vise povećavate obavljanjem raznih aktivnosti u stranim zemljama. S početka ćete moći samo 3 dana boraviti u inozemstvu, a kasnije i do 12. Kada stignete na vaše odredište imate mogućnost razgledavati znamenitosti, komunicirati s lokalnim stanovništvom i sve ostale uobičajene aktivnosti. Svaka zemlja nudi i jedinstvene, karakteristične predmete za kupnju koje možete kupiti samo tamo. A najvažnije od svega je da možete obavljati questove koje će vam zadavati lokalno stanovništvo i čijim ćete uspješnim izvršavanjem podizati Visa razinu. Od questova su najzanimljivija istraživanja podzemnih grobnica, katakombi i sl., u stilu Lare Croft i Indiana Jonesa. Tamo vas čekaju iznimno lagane zagonetke, tipa pomakni kamen, stani na prekidač itd. s ciljem otkrivanja blaga koje vas čeka na kraju puta. Blago koje nađete ćete ili postaviti u vašu kuću kao ukras ili prodati, ili pak će to biti sjeme koje možete posaditi u vrtu. Ako želite, možete čak i vaše nove “inozemne” prijatelje pozvati u posjetu kod vas kući. Sve ovo igri daje jedan novi štih koji unosi raznolikosti i zanimljivosti. Osim navedenog, ekspanzija donosi i nove skillove (photography, martial arts, nectar making) i osobine (photographers eye, disciplined, adventurous) te nagrade za obavljanje zadataka, kao i razne artefakte koje je moguće pronaći kroz avanture.

U avanturu

Svaka lokacija je jedinstvena karakterističnim izgledom i glazbom te aktivnostima koje nudi. Tako ćete u Egiptu istraživati grobnice, u Kini učiti borilačke vještine, a u Francuskoj praviti nectar (vino u svijetu simljana). Iako su zadaci prelagani ipak su zabavni i unose svježinu u igru i kvalitetno ju nadopunjuju. Kao jedini veći nedostatak, mogli bismo navesti ograničenje boravka u inozemstvu, koje će s početka biti prekratko pa nećete stići obaviti sve što bi htjeli, no ipak nije nešto što toliko utječe da bi pokvarilo iskustvo igranja. The Sims 3: World Adventures je ekspanzija koja stvarno proširuje svijet simljana i donosi novi i zanimljivi sadržaj te tako opravdava svoje postojanje. Ova ekspanzija će sigurno oduševiti fanove, a možda čak i pridobiti nove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. prosinac 2022 22:22