Wandercon

Veliki gamerski show u Osijeku - dolazi i ekipa brazilskog reprezentativca Casemira

Pripreme za gamerski show Wandercon

 Marko Mrkonjic/Cropix
Ovaj vikend održat će se jednan od najvećih gamerskih festivala ikad u Hrvatskoj i regij

Više od 500 registriranih natjecatelja iz cijele Europe, pa čak i Brazila, koji će se boriti za prestiž, ali i osvajanje više od 40.000 eura iz ukupnog nagradnog fonda, tri odvojena stagea s čak 326 četvornih metara LED ekrana, nastupi najvećih faca iz svijeta gaming influencera, youtubera i streamera iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Makedonije, Mađarske i Crne Gore, koncerti sjajnih Z++ i Hiljsona Mandele... Sve to bit će ovoga vikenda ponuđeno u Osijeku, na jednom od najvećih gamerskih festivala ikad održanih u Hrvatskoj i regiji - Wanderconu. Sportska dvorana Gradski vrt bit će domaćin ovog međunarodnog okupljanja gamera, e-sportaša i gamerskih influencera, zahvaljujući kojem će Osijek, kako navode organizatori ovog događaja, na tri dana postati središte svemira velikog dijela zajednica generacija Z i alfa.

image

Pripreme za gamerski show Wandercon

Marko Mrkonjic/Cropix
image

Osijek, 020223.
Pripreme za gamerski show Wandercon-a i natjecanje u igranju video igrica.
Foto: Marko Mrkonjic/CROPIX

Marko Mrkonjic/Cropix

- Mislim da smo napravili doista odličan posao jer ćemo imati impozantan gamerski show na kojem će se istovremeno događati e-sportski turnir s više od 500 registriranih natjecatelja, sajam gamerske opreme i smotra najutjecajnijih regionalnih i svjetskih igrača - rekao nam je Ivan Škojo, glavni izvršni producent Wandercona i direktor marketinške agencije ReRoot, čija je gamerska ekspozitura ReRoot Gaming organizator ove, prve, ali uvjerava Škojo, ne i zadnje gamerske konvencije. Ogroman je interes bio u gamerskom svijetu za sudjelovanje u natjecateljskom dijelu programa, pa su brojne ekipe za dolazak u Osijek morale prvo proći kroz kvalifikacije. Više od 2000 natjecatelja sa svojim je timovima prošlo kroz njih, a plasman je ostvarilo više od 500, i to u igrama kao što su Fortnite, League of Legends, CS:GO, FIFA 23, Stumble guys, PUBG, Warzone 2, Apex, Call of Duty, Valorant, Rocket League... U Osijek tako dolaze Brazilci koje je u CS:GO tim okupio brazilski nogometni reprezentativac, danas igrač Manchester Uniteda, Casemiro. On je, naime, vlasnik ekipe Case eSport, koja eto dolazi u Osijek, pri čemu će im velika konkurencija biti danski tim Prosapia te Zero Tenacity iz Srbije. Za igru Warzone kvalificirali su se i Tim UK iz Velike Britanije, dok će u Rocket League veliku bitku voditi i ekipa Rotaryon iz Norveške, odnosno Budapest Five iz Mađarske. U Valorantu se kao favoriti ističu ACE eSports sastavljen od igrača iz Srbije i BiH te Jotchua Gaming iz Njemačke, a u League of Legends, Fantastic eSport iz Srbije, Crazy Dinasty (Danska, Nizozemska, Gruzija), Delta Syndicate (Mađarska, Poljska, Hrvatska, Belgija, Slovenija) te Lenovo Legion Honved (Mađarska, Rumunjska). Osim sjajnih igrača i ekipa, Wandercon će posjetiteljima omogućiti i druženja s nekima od najutjecajnijih gaming influencera, yotubera i streamera, kao što su Marko Kofs, Barbi Afrika, Bloodmaster, Yasserstain, Vicostein, Vuk & Aleksandra...

Dva stagea u maloj dvorani Gradskog vrta rezervirana su za turnirska natjecanja u kojima će sudjelovati pojedinci i timovi specijalizirani za neke od najpopularnijih igara. Treći, najveći i tehnološki najsuperiorniji stage, u velikoj dvorani, organizatori su osmislili za zabavne sadržaje uz nastupe influencera i koncerte Z++, koji je na rasporedu u petak, te Hiljsona Mandele u subotu.

image

Osijek, 020223.
Pripreme za gamerski show Wandercon-a i natjecanje u igranju video igrica.
Foto: Marko Mrkonjic/CROPIX

Marko Mrkonjic/Cropix

- Wandercon je idealan za upoznavanje s aktualnim ponudama gamerske industrije i razumijevanje potencijala budućih zanimanja za koja se na tržištu radne snage otvara potreba svaki put kad se kroz novu igru prezentiraju i nove tehnologije. Vjerujemo da doživljaji na Wanderconu mogu biti zanimljivi učenicima osnovnih i srednjih škola, ali i roditeljima koji skrbe o pravovremenom upućivanju svoje djece u odabir zanimanja - poručio je Škojo, istaknuvši i da će biti upriličena i spektakularna prezentacija igre Joe Wander and the Enigmatic Adventures, svjetskog noviteta koji upravo ovih dana iz Osijeka, odnosno Slavonskog Broda kreće u prodaju putem sustava Play Station, Xbox i Steam. Dodao je kako nova igra "donosi nizove savršeno osmišljenih izazova i vrhunski oblikovanih zagonetki koje u značajnom dijelu nadilaze i redefiniraju poziciju igrača u svijetu puzzle igara. Kreatori su razvili i vlastite tehnološke inovacije kako bi igrače uvlačili u radnju temeljenu na enigmatskim zadacima. Riječ je o čistokrvnom 3D puzzle platformeru koji igračima omogućuje da se brzo i uspješno poistovjećuju s likom Joea Wandera dok ga kontroliraju u misijama rješavanja sve težih i težih puzzlea na putu kroz sve zahtjevnije platforme i savršenije svjetove u kojima se radnja odvija."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 05:12