Wolfenstein: The Old Blood (pregled)

Wolfenstein Old Blood
  • Platforme:PC, PS 4, Xbox One
  • Izdavač:Bethesda
  • Žanr: FPS
  • Datum izlaska: 23.5.2014.

Wolfenstein The Old Blood stand-alone ekspanzija za prošlogodišnji The New Order. The Old Blood je zapravo prequel i odvija se u jeku Drugog svjetskog rata, točnije 1946. Bez obzira što je ovo stand-alone naslov, ne možemo očekivati značajnije promjene s obzirom da je prošlo manje od godine dana od izdavanja prvotne igre.

Vrijeme radnje je, dakle, već spomenuta 1946. dok će mjesto radnje još više obradovati sve nostalgičare, jer nas vraća u legendarni dvorac Wolfenstein. Doduše samo u prvom dijelu. Naime, igra je podijeljena u dva dijela. U prvom, imena Rudi Jäger and the Den of Wolves, naš najdraži poljski emigrant William ”B.J.” Blazkowicz se kao u dobra stara vremena probija kroz nacistima napučeni dvorac kako bi došao do koordinata od ključne važnosti. One će ga u drugom dijelu, nazvanom The Dark Secrets of Helga Von Schabbs, odvesti u Wulfburg gdje će se morati obračunati sa nacističkim arheolozima i mračnim tajnama koje su otkrili.

wolfenstein-old-blood-castle
Wolfenstein Old Blood

Kad govorimo o gameplayu vrlo lagano i brzo se dolazi do zaključka da je Old Blood arkadna pucačina iz prvog lica koja nas vraća u prošlost sa jednostavnošću izvedbe. Potpuno odmaknuto od realnosti, koristit ćete samo velike i još veće puške, trošiti tone metaka, te proliti hektolitre nacističke krvi. Kako igra bude odmicala, neprijatelji bi trebali postajati sve teži i sve manje ljudski, što bi u konačnici moglo zahtijevati i određeno taktiziranje a ne samo slijepo ”rešetanje”. Kao i prvi puta snaga neprijatelja bi trebala ležati u njihovoj brojnosti, dok bi pojedinačno, čast izuzecima, trebali biti lak plijen.

Old Blood, odnosno njegova dva dijela su prvotno zamišljena kao DLC tako da je teško govoriti o možebitnim napredcima kad je sve to više-manje ista stvar koju smo ne tako davno igrali (sa nekoliko novih oružja), kako sa već spomenute igrače, tako i tehničke strane (što sugeriraju, između ostaloga i tehnički zahtjevi). Za podrobnije analize sugeriramo da pogledate našu recenziju New Ordera u kojoj smo se svakog aspekta dotakli u veće detalje. Baš zbog očigledne sličnosti oba naslova sa sigurnošću možemo reći da znamo što dobivamo i da će svi oni koji su uživali u igri prije godinu dana sasvim sigurno uživati i u novom naslovu Wolfenstein franšize.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:33