Worms: Reloaded

Puzzle misija u kojoj treba prvo napucati svog crva…

S nama je najnovije izdanje omiljenih nam crva. Worms: Reloaded su klasični 2D crvi, svima nam dobro poznati, koji osim novog ruha ne donose previše novina, što je zapravo i dobro, jer crvi su nam svima omiljeni onakvi kakvi već jesu. Pročitajte u nastavku što je to što crve nakon toliko nastavaka i dalje čini zanimljivim i zabavnim.

Related content

Incomiiiiiing!

Novi crvi donose poprilično puno zabave čak i u single playeru. Osim quick i custom igre te treninga tu je kampanja i još 2 moda, a to su warzone i body count. Kampanja se sastoji od 35 misija, među kojima su one klasičnog istrebljivanja protivničkih trupa, time attack misije te puzzle misije. Kod time attack misija treba stići do cilja prije isteka vremena koristeći se npr. jet packom ili ninja ropeom, a kod puzzle misija je potrebno uništiti protivnika na točno određeni način koristeći samo par vrsta naoružanja. Treba napomenuti da je kampanja poprilično kratka te da ćete većinu misija odraditi iz prve i bez veće muke, osim par posljednjih misija gdje će protivnici biti nadnaravno precizni. Warzone mode je serija od 31 deathmatch misije, gdje je cilj samo uništiti sve protivnike na bilo koji način. Kako napredujete, bitke postaju sve teže, protivnici imaju sve više energije, sve su jači i ima ih više od vas. Body count je svojevrsni survival mode, gdje treba eliminirati što više protivničkih crva koji se neprestano pojavljuju, a bodove skupljate tako da ih što više i što brže likvidirate. Prelaženjem kampanje skupljate bodove koje možete potrošiti na otključavanje dodatnih misija, oružja, kapica za crve i sl. Crvi nude dosta podešavanja, od tima crvi, preko levela, do pravila igre. Prava zabava ipak leži u multiplayeru, a o tome nema potrebe pričati. Što se same igrivosti tiče, tu nema promjena. Igra se na poteze, svaki potez ima ograničeno vrijeme, na raspolaganju je šareni arsenal maštovitog oružja i tko prvi koga sredi je pobjednik. Treba samo pripaziti na smjer i jačinu vjetra prilikom ispaljivanja projektila jer on bitno utječe na npr. bazuku. Najveći nedostatak ove igre je neprijateljski AI. Protivnici će tako nekada biti toliko glupi da će postaviti minu ispod vas i ostati stajati pored nje, dok će vas nekada pogoditi iz gotovo nemogućih pozicija. Ovo često zna biti frustrirajuće, no ipak je većinom prolazno. Još jedan manji problem je taj da će se ponekad mali, gotovo nevidljivi dijelovi uništenog terena naći između vas i mete i omesti vas u napadu.

Klasik

Grafika je baš kakva bi trebala biti, tj. sve je šareno, lijepo i zanimljivo. Nivoi su kao i inače u potpunosti uništivi, dok su u pozadini svakog neki zanimljivi pokretni prizori. Pozadinski zvukovi su odlični, kao i mnoštvo različitih glasova za crve, no ono što oni govore je prilično ograničeno pa vrlo brzo postane dosadno, ali uvijek možete promijeniti glasovni set za vaš tim crva. Što više reći, nego da su crvi jednostavno crvi i ako ste ih prije voljeli, voljet ćete ih i sada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. veljača 2023 20:46