ŠOKANTNA ISTINA

GNOJNI ČIREVI PO TIJELU ZBOG SKIDANJA KILA Užasavajuće velik broj djevojka ovisno o 'methu' zbog dijete!?

Strahovito zarazna i razarajuća droga, metamfentamin, ili crystal meth, poznata je po svojim užasnim nuspojavama - psihoza i paranoja se odmah pojave, zubi brzo istrunu, samoubilačke misli...

Tijelo i lice preplave gnojni čirevi, koji nastaju jer oni koji uzmu drogu imaju osjećaj kako im po tijelu gmižu kukci.

Imajući sve to na umu, teško je uopće pretpostaviti da itko ima želju posegnuti za takvim sredstvom. Pa ipak, ta droga se širi nevjerojatnom brzinom.

neke djevojke posežu za njom zbog jednog jedinog nusefekta: gubitka tjelesne težine.

Oko 30 posto ženskih korisnika metamfetamina ne želi odustati od drogiranja baš zbog toga što na 'methu' lakše mršave.

Jedna od njih, Julie, trošila je meth još kao tijendžerka. nakon rehabilitacije uspjela se rješiti ovisnosti.

'Dugi niz godina bila je potpuno 'čista', kaže dr. Bob Hughes, voditelj Centra za rehabilitaciju ASK iz British Columbije u kojem je Julie pobjedila svoju ovisnost.

No, nakon što je prestala s uzimanjem 'metha' Julie se udabljala oko 15 kilograma. Zbog toga je bila toliko mizerna i nesretna da je nakon sedam godina apstinencije ponovno posegnula za drogom.

'Zbog iskrivljenih vrijednosti, i nezadovoljstva svojim izgledom, Julie se vratila zloporabi metha', objasnio je dr. Hughes.

Dr Hughes je godinama radio na rehabilitaciji ovisnika o metamfetaminu, napominje da je za razliku od ostalih vrsti droga, u kojem je veći mroj muških ovisnika, ovo jedina droga u kojoj su ovisnici većinom žene.

Prema njegovoj procijeni, čak oko 60 posto ovisnika o metamfeminu je ženskog roda.

'Prenerazilo me kada sam ustanovio da velik broj mladih djevojka počne koristiti metamfetamin da bi suzbile osjećaj glai, i skinule višak kilograma', kaže dr Hughes.

Štoviše, on misli da čak oko 30 posto djevojaka koje su na 'methu' to čini upravo zato da bi savladale apetit, i cijeli dan izdržale bez hrane. One gubitak težine doživljavaju kao nagradu.

Njegove procjene potvrdilo je i istraživanje koje je 2011. godine proveo Burnet institu za medicinska istraživanja u Australiji.

I nakon što djevojke budu suočene sa strašnim posljedicama uzimanja ove droge, strah od dobivanja kila ih spriječava da se riješe te pogubne navike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. ožujak 2024 18:33