ZAGREB - Hrana je danas već ozbiljna afektacija, u vrijeme novog vala bili smo ono što smo slušali ili čitali, a danas kao da smo postali ono što jesmo, kao da o našoj kulturi svjedoče pretenciozna jela koja smo negdje pojeli.
Odlučila sam provjeriti što o toj tezi misli Branka Sacher, povjesničarka hrane i kulinarstva, autorica nedavno objavljene knjige “Mrvice o hrani”, vjerojatno naša jedina polaznica pariške akademije Cordon Bleu, koju ju je pohađala i Julia Childs, prva slavna televizijska kuharica koju je s guštom nedavno oživjela Meryl Streep u filmu “Julie&Julia”. Brankin odgovor zanimljiv je i zato što je njezin suprug Samuel Sacher stvarao naš novi val: svirao je u Haustoru, Azri i Vješticama...
Branka kaže da bi svaki komentar koji može dati bio apokal...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....