NAPOKON U HRVATSKOJ

H&M dolazi u Horvatinčićev 'Cvjetni'

Prvi dućan popularnog H&M-a otvorit će se u sklopu kontroverznog projekta Hoto grupe na Cvjetnom trgu u Zagrebu

Hoto grupa d.o.o. sklopila je Ugovor o zakupu s koncernom Hennes & Mauritz GesmbH ( H&M), čime je potvrđeno da će prva trgovina H& M–a u nas biti otvorena u sklopu kompleksa “Cvjetni” u Zagrebu.

Iako se dugo govorilo kako će Zagreb svoju prvu trgovinu H&M dobiti početkom iduće godine u sklopu novog trgovačkog centra u Laništu, izgleda da je kontroverzni Horvatinčić prvi potpisao ugovor s ovom modnom kućom za kojom Hrvatice nerijetko odlaze u shopping preko granice.

Predsjednik Uprave Hoto grupe Tomo Horvatinčić rekao je kako sa zadovoljstvom gledaju na činjenicu da će se dugo očekivani dolazak H&M–a na hrvatsko tržište ostvariti upravo u njegovom projektu “Cvjetni” koji ne prestaje dizati prašinu. Još uvijek traje višemjesečni prosvjed udruga 'Pravo na grad' i 'Zelena akcija', koji su podržali brojni građani Zagreba.

H&M postoji već 60 godina, a postao je poznat zahvaljujući kvalitetnoj, ali jeftinoj odjeći te nizu suradnji sa zvijezdama. Prvi dizajner koji je surađivao s H&M-om je bio Karl Lagerfeld, i to 2004. godine. Od tada su za H&M posebne linije odradili Comme des Garçons, Roberto Cavalli, Viktor & Rolf, Matthew Williamson, Madonna, Stella McCartney i Jimmy Choo i Sonia Rykiel koja ove godine zajedno s H&M na tržište ide s linijom pletene odjeće.

Njihove trgovine možete pronaći u čak 28 zemalja svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 00:12