VOŽNJA ŽIVOTA

HEROINA MJESECA Vozačica ZET-a zaustavila tramvaj da pokupi psića koji je trčao za njim od Kvatrića do HNK i vratila životinju presretnom vlasniku!

Nikome nije jasno zašto je slijedila tramvaj, ali to je u njenom slučaju bila sreća, jer ju je upravo taj tramvaj vratio kući
 Ana Marić / Božica Kočiš

Jedna vozačica ZET-a zaustavila je tramvaj kojeg je vozila kako bi s pruge pokupila psa koji je trčao za njim kroz pola grada. Božica Kočiš u srijedu predvečer primijetila je jazavčarku kako uporno trči za tramvajem. Vozačica je kujicu primijetila još na Kvaternikovom trgu, no u prvi mah je pomislila da pas trči za vlasnikom. Nakon toga je nekoliko stanica nije vidjela, a onda je u Frankopanskoj ponovno ugledala malu njuškicu kako juri za vozilom. Na idućoj stanici, onoj ispred muzeja Mimara, zaustavila je tramvaj i otišla po psa.

- Tu je noć kujica provela u našem stanu, a ujutro smo otišle kod veterinara da provjeri ima li kojim slučajem čip - priča nam kćer dobre Božice, koja kaže kako je malena kujica noć provela vrlo mirno, ali je bilo očito kako je bila tužna. Po dlaci je bilo očito da ima vlasnika te da se on za nju dobro brinuo. I putnici tvrde da je mala jazavčarka bila u kabini tramvaja do kraja smjene vozačice. Nije ispustila ni glasa, samo se sklupčala i lagano spavala.

Majci i kćeri sreći nije bilo kraja kad su otkrile da je pas čipiran. Mala jazavčarka zove se Nuša, a vlasnik je uskoro došao po nju. Ispostavilo se da živi u blizini stanice na kojoj ju je Božica prvi put vidjela, a iz šetnje je pobjegla bez razloga. Doduše, nikome nije jasno zašto je slijedila tramvaj koji je prolazio, ali to je u njenom slučaju bila sreća, jer ju je upravo taj tramvaj vratio kući.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 10:09