NAPALA POTOMSTVO

HOROR U ZOOLOŠKOM VRTU ŠOKIRAO KOMPLETNO OSOBLJE Lavica okotila dva mladunca pa ih nakon tri dana iznenada žive pojela: 'Neobjašnjivo!'

 
Lavica Kigali i njeni mladunci
 ZOO Leipzig

Lavica Kigali pojela je svoja dva mladunca samo tri dana nakon što su došli na svijet u zoološkom vrtu u njemačkom gradu Leipzigu, piše Daily Mail.

Petogodišnja lavica mladunce je okotila u petak te se do ponedjeljka navečer najnormalnije ponašala u njihovom društvu. No, za vrijeme dok je nježno brinula o njima, najednom ih je, bez ikakva očiglednog povoda, oboje proždrla.

Glasnogovornik zoološkog vrta rekao je da su svi zaposlenici u šoku zbog napada za koji ne vide objašnjenje.

Neki smatraju da su lavići možda bili bolesni ili imali neke očigledne mane u razvoju što je njihovu majku nagnalo na drastičan potez.

No, kako su oba mladunca u potpunosti završila u majčinom probavnom traktu, neće biti moguće provesti obdukciju kako bi se utvrdilo jesu li doista bili bolesni, objasnilo je osoblje zoološkog vrta.

Još jedno objašnjenje je da Kigali, koja je prvi put postala majka, naprosto nije znala što da radi s mladuncima.

- Tu i tamo se to dogodi u životinjskom carstvu, da majke ubiju svoju mladunčad. Naročito one koje su prvi put dobile mladunce - zaključio je glasnogovornik Zoološkog vrta u Leipzigu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:35