NAPOKON SITI

HRVATSKA OPET POKAZALA VELIKO SRCE! Rusanovima svi šalju pakete hrane

 Nikola Wolf / Podravski list

Prije nekoliko dana pisali smo o teškim uvjetima u kojima žive Marija i Stjepan Rusan iz Pavlovca, malog sela nedaleko Križevaca.

Ovaj bračni par živi, zapravo preživljava, samo od socijalne pomoći koja iznosi 350 kuna mjesečno. Podijelite li taj iznos na mjesec dana, ispada da Rusanovi za život imaju samo 11 kuna dnevno. Nedavno im je ukinuta i pomoć za struju i ogrjev.

'Rasporedim si za kruh, mlijeko, sir i po akcijskim cijenama ima po 14 kuna salame. Mi se prehranimo, opet imamo kokoši i jaja. Preko ljeta imamo i svoj vrt i tako živimo', rekao je Stjepan.

No kao što se dogodilo i toliko puta prije, nakon objavljivanja ove priče Hrvatska je opet pokazala veliko srce pa je pomoć za Rusanove počela stizati iz svih krajeva zemlje.

'Dobio sam i ulja i makarona, voća, kave, vegete, čak i kruh. Svega su donijeli i hvala im za sve! Želimo im puno zdravlja i puno sreće u životu', rekao je vidljivo dirnuti Stjepan.

U akciju sakupljanja pomoći sad će se uključiti i lokalni župnik koji kaže da Rusanovi nikad prije nisu tražili pomoć.

Želite li i vi pomoći obitelji Rusan, paket s hranom i sličnim potrepštinama možete poslati izravno na njihovu adresu: Stjepan i Marija Rusan, Pavlovec Ravenski 12, 48260 Pavlovec Ravenski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 03:57