PROVOD U SRBIJI

HRVATSKE STUDENTICE OKUPIRALE BEOGRADSKE KLUBOVE 'Sviđaju nam se cajke, a lokalnim dečkima je glavni upad 'navijam za Hajduk'

 iStock

Na stotine mladih iz Hrvatske provod za vikend sve češće traži u srpskoj metropoli gdje vikendom ulice vrve mladim ljudima iz Hrvatske koje ondje privlače cajke, zgodni i pristojni dečki i srdačni ljudi.

Kako piše 24sata.rs , oko 800 mladih iz Hrvatske tulumarilo je u Beogradu za vikend. ‘Sviđaju nam se cajke i vaši kul dečki. U kafiću mi je jedan prišao i upalio cigaretu, a drugi mi je pridržao kaput. Kod nas bi te prije šutnuli. Meni je jedan dečko prišao i rekao da navija za Hajduk iako živi u Beogradu. A ja sam mu odgovorila: Ali, Dinamo će opet biti prvak ’, kroz smijeh je rekla Antonija iz Zadra, a njezin prijatelj Dejan je dodao:

‘Planiramo ovo putovanje već godinama i sada kada smo završili fakultete odlučili smo napokon doći. Žao nam je što nismo ranije. Bili smo u Skadarliji i super smo se proveli uz tamburaše. Naručili smo mješano meso. Hrana je izvrsna i jeftina, a ljudi ljubazni.’

Koliko god Beograd oduševljava vikend-turiste noćnim životom, cure su se ipak požalile na čistoću ulica koju primjećuju, naravno, danju, te na kaotičan promet.

Svoj glazbeni ukus ne skrivaju. ‘Obavezno naručujemo ‘Kukavicu’, ‘Nevaljalu’ i ‘Kad bi bio ranjen’ od Cece. Ja znam sve o njoj i njenoj djeci. Po Veljkovim slikama na instaću točno znam je li i dalje s nekom djevojkom. Nije više s Mašom’, kaže Marina iz Karlovca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:14