CRO A PORTER

Hrvatski dizajneri uz sam su bok svjetskim imenima

Dizajneri su za novu sezonu predlagali jednostavije modele neutralnih boja
 Neja Markičević/CROPIX

ZAGREB - Najnovija kolekcija modne marke Hippy Garden , iza čijeg imena se “skriva” dizajnerica Đurđica Vorkapić, oduševila je modnu publiku, okupljenu u shopping centru West Gate, na otvorenju ovosezonskog, 15. Nivea Cro-a-Portera..

Nove kolekcije

- Nedavno sam bila u Londonu i moram reći da hrvatski dizajneri svakako mogu konkurirati svjetskim imenima. Modeli iz naše posljednje kolekcije u prodaji bi se trebali naći već u travnju po prilično pristupačnim cijenama, kao što su bile i iz dosadašnjih kolekcija - rekla je Đurđica, čiju je reviju otvorila poznata šibenska manekenka Petra Friganović, inače zaštitno lice Hippy Gardena. Dizajnerica je potkraj veljače s kolekcijom za jesen/zimu 2011. godine, gostovala na London Fashion Weeku, održanom u klubu Boujis.

Domaći dizajneri, koji su svoje najnovije kolekcije za nadolazeće proljeće i ljeto također prikazali u večeri otvorenja ovosezonskog Nivea Cro-a-Portera, “sljedbenicima” modnih trendova za toplije dana uglavnom predlažu jednostavnije modele neutralnih boja. Dok je Ognjenka Antunac na svojim novim kreacijama, kojom prevladavaju crne i sive haljine, hlače i sakoi, odlučila naglasiti ramena i noge, modni duo Arileo predlaže lepršave bijele kombinezone, bluze i haljine, s remenom sa zrcalima.

Neobični uzorci

Teo Perić za modnu kuću MAK i ovaj je put napravio “strogu”, ali nosivu kolekciju u kojoj prevladavaju jednobojni modeli, uz poneki neobični zeleni i ružičasti uzorak. Među poznatim licima prve večeri pojavile su se i glumica Nataša Janjić i Kristina Krepela te Anđa Marić. Večeras će revije proteći u znaku odavanja počasti preminulom Tomi Vrbanu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:52