TEMA: TOLERANCIJA

HRVATSKI UČENICI NAJBOLJI U EUROPI! Sedmaš iz Imotskog i varaždinski maturanti u žestokoj konkurenciji osvojili glavne nagrade

 YouTube / AldaEu

U kojoj mjeri se smatrate tolerantnima? Ova vrlo aktualna tema potaknula je učenike varaždinske Gospodarske škole da snime video uradak u sklopu EU projekta LADDER kojemu je cilj podići interes i svijest o razvojnim temama poput migracije, tolerancije, borbe za ljudska prava i drugo.

U projektu, čiji je cilj bio iznjedriti slogan koji će potaknuti interes i povećati razinu informiranosti o razvojnim temama kao što su ljudska prava, migracije, borba protiv siromaštva, tolerancija, zaštita okoliša, recikliranje, organska hrana i sl., sudjelovale su 293 škole iz 17 zemalja, a učenici 4. razreda hotelijersko turističkih tehničara samostalno osmišljenim videouratkom dali su jasnu poruku: 'Don't let your eyes cover your heart with judgement' i osvojili prvo mjesto, koje ravnopravno dijele s još četiri uratka.

U osmišljavanju i realizaciji projekta sudjelovali su Anamarija Žuliček, Ena Anđel, Dalija Poustecki, Danica Štriga, Monika Kuzmić, Filip Hadrović, Martina Končevski i Jelena Buden koja je obavila snimanje i montažu, uz stručno vodstvo profesorica Ive Barić i Nataše Roginek.

'Oči vide jedno, srce vidi drugo, zato je i prvi dio videa crno-bijeli. To je ono što vide naše oči, a ako malo dublje pogledamo vidimo da iza toga stoji neka druga osoba', objasnila je Dalija poruku njihovog filma koji možete pogledati ovdje:

Inače, iz Hrvatske su u ovom projektu sudjelovale 42 škole, a među pet najboljih je i crtež sa sloganom 13-godišnjeg Andrije Aračića, učenika sedmog razreda Osnovne škole 'Stjepan Radić' u Imotskome.

Ostali pobjednici dolaze iz Rumunjske, Irske i Italije, a svi su nagrađeni iPad Airom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 14:02