VELIKA SRCA

Humanitarni koncert u Lisinskom: Grupa Afion za azil Dumovec

Humanitarni koncert na kojem nastupa grupa Afion održat će se 02. svibnja u 20 sati, u maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski u organizaciji ustanove Zoološki vrt Grada Zagreba i Skloništa za nezbrinute životinje grada Zagreba. Svoje veliko srce za štićenika azila Dumovec pokazali su i glazbeni gosti: Damir Imamović, zbor Čipkice i Sevdah trio.

Ovaj koncert je odraz želje glazbenika da se pomogne, a prihod od humanitarnog koncerta namijenjen je nabavi vrijedne veterinarske opreme. U predvorju KD Lisinski nalazit će se i štand na kojem će se posjetitelji moći informirati o radu azila, ali i kupiti brojne dizajnerske predmete koje su osmislili hrvatski modni dizajneri.

Kupnjom ovih proizvoda direktno se pomaže rad azila Dumovec i promovira poruka udomljavanja napuštenih kućnih ljubimaca. Svi izvođači besplatno nastupaju u želji da pomognu rad azila, a izbor izvođača je prava glazbena poslastica za ljubitelje etno glazbe koja je sve popularnija u svijetu.

Grupa Afion je šesteročlana akustična grupa koja je nastala iz ljubavi prema izvođenju starih tradicijskih pjesama na nov način. U 9 godina postojanja Afion je održao preko 400 koncerata u Hrvatskoj i diljem Europe, a jednako dobro se snalaze u malim klubovima kao i na velikim festivalskim pozornicama.

Osim djelovanja u Afionu, njegovi članovi su angažirani u promidžbi etno glazbe kroz različite projekte i suradnjom s etno glazbenicima i glazbenicama. Njihov gost je Damir Imamović mladi glazbenik koji je svjetsku scenu upoznao sa sevdahom. Solo repertoar Damir gradi neprestanim nastupima na najrazličitijim svjetskim pozornicama, a susrećući se s majstorima sevdaha, Imamović neprestano proširuje svoj repertoar i svojim interpretacijama stvara jedan poseban stil suvremenog sevdaha.

Čipkice su ženski etno zbor koji na repertoaru ima pjesme iz različitih krajeva Hrvatske, Gradišća, Makedonije, i BiH, i obećaju da će svojim nastupom raspametiti mozak i zarobiti srce. Trio sevdah tvore pjevačica Lidija Dokuzović uz podršku dvojice izvrsnih glazbenika, Šveđanina Allana Skrobea, majstora na mandoli i gitari te Erola Zejnilovića, gitarista grupe Elemental i Kries koji svira u triju akustičnu gitaru i šargiju.

Ovo je još jedan ambiciozan projekt azila Dumovec koji kontinuirano radi na podizanju svijesti građana o problematici napuštenih kućnih ljubimaca.

Samo zahvaljujući velikoj dobroj volji i angažmanu je realizacija ovakvih projekata moguća, a koncert je ostvaren uz podršku Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo i sponzora Nestlé Purina.

Pozivamo i vas da nam se pridružite ovom humanitarnom događaju i podržite našu akciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 03:16