NAJLUKSUZNIJI OTOK

Hvar, kako u jednom danu potrošiti milijun kuna: U apartmanu od 5500 kuna za noć nazdravite bocom Dom Perignona od 740.000 kuna

ZAGREB - Ovo je priča o luksuzu na hvarski način, od onoga koji se mjeri novcem, svotama koje, doduše, nisam čak niti vidjela na jednome mjestu, do onoga koji je neprocjenjiv i koji sam, na svoju veliku sreću, doživjela. Za početak, bitno je napomenuti da je Hvar jedan od deset najljepših svjetskih otoka pa je mjesto radnje već samo po sebi luksuzno.

Tretmani lica zlatom

Zamislimo da sam predsjednica multinacionalne naftne kompanije s uredima po cijelom svijetu. Zamislimo i da novac za mene, u ovoj priči, nije ni najmanji problem.

Iz raskoši hvarske luke odabrala sam superjahtu koja je, za potrebe teksta, moja. S njom sam stigla, a posada ju je privezala pred sam hotel Riva, na najluksuznije mjesto na rivi. Samo stotinjak metara dijeli me od najluksuznijeg hotela u Hvaru - Adriane. Budući da su mi potrebni svi dostupni tretmani za opuštanje, Adriana je kao spa hotel s četiri zvjezdice, ali i zvučnim “de luxe“ predznakom logičan izbor.

Spavam u najluksuznijem apartmanu “spa suite”, kojim dominiraji boja lavande i mirisi Mediterana, i ima pogled na hvarsku luku. Cijena: od 5500 kuna za noć. Odmah u sklopu hotela odabirem tretman morskim blatom od 725 kuna, shiatsu masažu za 1100 kuna te tretman lica zlatom za 960 kuna. Posebno me veseli to što koriste hvarske proizvode od ljekovitog i eteričnog bilja.

Izležavanje iza zavjese

Ne volim da mi smetaju i ne volim biti izložena pogledima znatiželjnika, pa na kupanje odlazim na Bonj. Unajmljujem ponton s baldahinom i ležaljkama za 2600 kuna. To podrazumijeva i šampanjac te osobnu uslugu i voćne plate. Nakon jastoga na buzaru uz apsolutnu diskreciju završavam s Bonjem.

Nakon kupanja prošetat ću do grada i obići galerije. Prva na mom putu je galerija nakita poznate hvarske dizajnerice Tanje Ćurin pokraj Pjace. Odmah mi je za oko zapela predivna, tzv. choaker ogrlica, vrijedna 60.000 kuna. Radi se o starinskoj srebrnoj pletenoj mreži kojoj je umjetnica dodala dragulje - ametist, citrin, dimni kvarc, peridot, spinel i posula je briljantima uz dodatak zlata. Tanja, koja se nakitom u Hvaru bavi već 25 godina, zna što vrijedi. Poznati svjetski dizajner Valentino k njoj je godinama dovodio žene sa svoje jahte da kupe nakit. On je Tanjin najdraži kupac, a svaki njegov ponovni dolazak, kako ističe, najveći joj je kompliment.

Fotografija za pamćenje

Ponovno dolazim na Pjacu i jednostavno ne mogu zaobići galeriju Minimal. Oduševljavaju me fotografije renomiranog slovenskog fotografa Igora Andjelića. Prošle sam godine uočila njegovu fotografiju pravoslavne redovnice iz Skoplja, ali ovoga ljeta doveo ju je do savršenstva pozlativši je. Primjerak u galeriji stoji 37.000 kuna, ali ja bih se odlučila za veći format 90 x 135 centimetara, koji se može naručiti za 74.000 kuna.

Prije 14 godina Igor se zaljubio u Hvaranku i otad živi na relaciji Ljubljana - Hvar. Najprodavaniji je fotograf u Sloveniji, ali moju priču o luksuzu upotpunio je i haljinom od 5800 kuna koju je on dizajnirao, a sašila ju je Franka Matković. Idem još malo dalje Pjacom, gotovo do same katedrale. Tu je galerija Orada. Za oko mi je zapela instalacija “Doggy Bag”. Cijena - na upit. Diskrecija kupaca dio je filozofije i usluge galerije.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:21