HVALE VRIJEDNA INICIJATIVA

Hypo banka podržava 15. Sportske igre mladih

Ove godine Sportske igre mladih obilježavaju 15. godina kako djeci i mladima omogućuju besplatno sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim aktivnostima tijekom ljeta. Ideja je rasla tijekom godina i natjecanje je izraslo u najveći amaterski sportski događaj u ovom dijelu Europe. Važnost projekta prepoznala je i Hypo-Alpe-Adria-Bank kao jedan od sponzora 15. jubilarnih Sportskih igara mladih.

„Društveno odgovorno poslovanje visoko je na listi prioriteta Hypo banke, a pogotovo kad se radi o inicijativama koje pomažu zajednici, djeci i mladima. Zbog toga smo ponosni što sudjelujemo u realizaciji Sportskih igra mladih u kojima smo prepoznali kvalitetan projekt obrazovnog i zabavnog karaktera koji promovira zdrav život, fizičku aktivnost, druženje, zdravo nadmetanje te timski duh“, izjavio je Markus Ferstl, predsjednik Uprave Hypo Alpe-Adria-Bank.

Zahvalivši predstavnicima Hypo Banke na potpori, koja bitno doprinosi razvoju ove manifestacije, predsjednik Organizacijskog odbora INA Sportskih igara mladih Zdravko Marić istaknuo je kako Hypo Banka dokazuje svoju predanost za društveno odgovorno poslovanje te pokazuje svoju odgovornost prema 80.000 djece i mladih, koliko se ove godine prijavilo na Igre. „I stoga zahvaljujem u ime djeci i mladih, svi onih koji su dobili priliku sudjelovati na Sportskim igrama mladih i živjeti ono za što se mi već 15. godina zalažemo - život u sportu bez droge i poroka“, zaključio je Marić.

Sportske igre mladih promiču način života čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play, alternativu svim mogućim negativnim činiteljima današnjice koji se na izrazit način reflektiraju na djecu i mladež.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:30