FASHION.HR INDUSTRIJA & JUTARNJI

Igor Galaš u Modnoj kući Arena: Novih 15 haljina, hlača i kaputa. Ostaje i dalje vjeran pletenini

Modna kuća Arena osnovana je 1948. i najveći su proizvođač vesti, pulovera, majica... Upravo kod njih pronašao se mladi dizajner

ZAGREB - Rad u Modnoj kući Arena za mene je veliko i neponovljivo iskustvo, tim nas je riječima dočekao mladi dizajner Igor Galaš, koji s još petoricom svojih kolega sudjeluje u projektu Fashion.hr industrija. Galaš uz pomoć Areninih stručnjaka, dizajnerica i drugih radnica stvara kolekciju od 15 modela koje će predstaviti u službenom programu na nacionalnom sajmu mode Fashion.hr industrija koji će se održati na Zagrebačkom velesajmu od 11. do 13. ožujka.

Realizacija ideje

- Svi modeli su pletenina, od hlača, haljina, kaputa, kapuljača do torbi i zadovoljan sam kako će sve to skupa izgledati. Prvi modeli skoro su gotovi, a da sve izgleda onako kako sam zamislio moram zahvaliti i Areninim dizajnericama - kaže Igor. Dodaje da je ovaj rad za njega nešto posve novo.

- Drago mi je što ću radom u Areni puno toga naučiti o cjelokupnom procesu izrade nove kolekcije, a steći ću i tehnička znanja. Zato moram posebno zahvaliti Areninim dizajnericama Višnji Požar i Alison Fuart - kaže Galaš.

Njegova suradnja s Arenom, međutim, ne staje samo na izradi kolekcije za Fashion.hr industriju već zajedno s Areninim dizajnericama stvara i potpuno novu robnu marku, kolekciju Additive za jesen/zimu 2011./2012. koja će se potpisivati kao Arena add Galaš. Ono najbolje od Galaša naći će se upravo u toj kolekciji.

Novi tempo rada

- Cijena modela izrađenih za projekt Fashion.hr industrija bit će puno prihvatljivija od modela koje inače radim. Koliko, ne znam - kaže Galaš, dok komercijalni dirketor Arene Arsen Marić kaže kako će biti za 10 do 15 posto skuplje od njihovih uobičajnih kolekcija, ali ipak prihvatljive s obzirom na dosadašnje cijene dizajnerske odjeće.

Radu s Igorom Galašem obradovala se i Ksenija Klunić, šivačica koja radi na završnom spajanju komada odjeće.

- Zanimljivo je s njim raditi, jer je ipak drugačije od onoga što sam dosad radila. Treba više paziti na detalje - rekla nam je Ksenija, spajajući prve komade jednog dijela nove Galaševe kolekcije.

I Arenina dizajnerica Višnja Požar puna je hvale za suradnju s mladim Igorom.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 14:44