DRAGO PEZIĆ

ISPOVIJEST ZAGREPČANINA KOJEG ČESTO NAZIVAJU NAJZGODNIJIM HRVATOM U Parizu je snimao editorijal s kontroverznim magom modne fotografije

Našem osobnom treneru i modelu svidio se rad s kontroverznim magom modne fotografije
Drago nije propustio priliku slikati se sa slavnim fotografom (lijevo)
 CROPIX

Nakon pet dana druženja s velikanima mode i fotografije u Parizu, Drago Pezić, 26-godišnji Zagrepčanin kojeg često nazivaju najzgodnijim Hrvatom, već je bukiran novim angažmanima i treninzima sa svojih 15 klijenata koje osobno trenira.

Drugi poziv

Svi vole, kaže Drago, čuti detalje i pikanterije iz njegovog života izvan zidova teretane. Prije samo tjedan dana Drago, osobni trener i maneken s inozemnom karijerom, vratio se s angažmana iz francuske modne prijestolnice koji je odradio na poziv Brucea Webera, jednog od najpoznatijih američkih modnih fotografa.

Osim što je radio brojne kampanje za velike brendove poput Calvina Kleina, Ralpha Laurena, Abercrombie & Fitch, Revlon i Versace, kao i za magazine kao što su Vogue, GQ, Vanity Fair, Elle, Life, Interview i Rolling Stone, Weber je možda ipak najpoznatiji po svojim fotografijama životinja, posebice štenaca zlatnih retrivera, koji su njegov zaštitni znak.

- Bruce ima tim od pet ljudi koji su me u Parizu tetošili i držali kao kap vode na dlanu. Našli su me preko slike na Instagramu i ponudili sve, što god hoću, samo da dođem u Pariz, jer sam ih već jednom morao odbiti. Moram vam priznati, isprva sam mislio da se netko šali sa mnom - ispričao nam je Drago kojem je prvi poziv za suradnju s Weberom u Miamiju stigao još oko Božića, no tada mu je istekla putovnica i bili su blagdani, koje uobičava provesti s obitelji u Zagrebu, stoga je odbio ponudu.

Prava čast

- Onda su me nedavno ponovno zvali, i to tako da su kontaktirali sve kompanije s kojima surađujem kako bi došli do mene. Zaista je bila prava čast surađivati s takvim velikanom modne fotografije koji je usto jako drag i ugodan čovjek. Tijekom boravka u Parizu imao sam prilike družiti se s čelnim ljudima prestižnih francuskih modnih kuća, urednicima modnih magazina, a upoznao sam i Paola Roversija i Petera Lindbergha, također velikane modne fotografije - otkrio nam je Pezić, koji je prošle godine spektakularne i provokativne fotografije snimio i za naš magazin Magnum.

Neja Markičević / CROPIX

- S Weberom sam surađivao na editorijalu za britanski muški fashion i lifestyle magazin Man About Town i jedva čekam u ožujku, kada izađe, vidjeti kako su fotografije ispale - ističe Pezić, čija je matična modna agencija FOX, a u inozemstvu ga zastupa londonska PRM Agencija. Ovo mu nije prvi put da ima angažmane u inozemstvu, no svakako je kruna njegove modeling karijere.

Nestašna mačka

- Puno je drugačije bilo raditi s Weberom nego s drugim fotografima. Svi inače vole da se modeli kreću, mijenjaju poze, no Weber voli statičnost. Nakon što njegovi asistenti namjeste mene i scenu, nema više puno micanja. Mijenjaju se tek pogledi i mimika lica. Iako, dogodilo se da mi je mačka slučajno skočila u krilo, pa se Weber oduševio i sve zaustavio kako bi uhvatio taj kadar - smije se Pezić.

U jednom je trenutku na sebi imao modnu kombinaciju vrijednu 5000 eura, a samo su čarape stajale 100 eura, kaže.

- Weberu se svidjelo to što sam profesionalan i što sam brzo shvatio njegov način rada. Njemu je bitno da su modeli prirodni i opušteni, zato je htio da se ne zamaram time što smo na snimanju, da ne razmišljam o pozi - prepričao je Pezić. Upoznat je, kaže, s činjenicom da je Webera čak 15 modela optužilo za seksualno zlostavljanje te da je svojevrstan Weinstein u svijetu modne fotografije, no sam nije imao nikakvih neugodnosti.

- Zaista ga nisam doživio kao nasilnika. Čak sam o optužbama razgovarao s njegovim suradnikom te sam shvatio da su modeli koji su malo posrnuli od njega zapravo samo htjeli izvući novce sada kada su takva naknadna priznanja i svjedočanstva o događajima od prije 10 godina u fokusu javnosti - kaže mladi Zagrepčanin, koji je editorijal snimao s još jednim ruskim modelom. A zarada?

- Kod nas je to u nekoliko tisuća kuna, a tamo isto u nekoliko tisuća, ali eura - zaključuje Pezić, kojemu je modeling druga ljubav. Zasad je ipak više predan treninzima i uživa u tome što može birati s kim će raditi. No, ako se pruži dobra prilika, spreman je posvetiti se samo modelingu, jer je, kaže, svjestan toga da neće zauvijek izgledati kao sada u dvadesetima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 18:41