MLADUNČAD REPTILA

IZ ŽIVOTINJSKOG PARKA ZBRISALO 11 BEBA KROKODILA Provukli se kroz rupu i otrčali na plažu: 'Oni grizu. Imaju jako oštre zube... Obožavaju piletinu'

 
Spašeno mladunče krokodila
 Facebook/Native Animal Rescue: Broome

Jedanaest beba krokodila pobjeglo je, a devet je još na slobodi nakon što su se provukli kroz rupu u australskom životinjskom parku, rekao je volonter koji spašava divlje životinje u nedjelju.

Mladunci morskog krokodila pobjegli su iz parka krokodila Malcolm Douglas u Broomeu u Zapadnoj Australiji, a lokalne obitelji prošli tjedan naišle su na dva u obližnjoj Cable Beach.

Chris Mitchell, koordinator volonterske organizacije za spašavanje autohtonih životinjskih vrsta u Broomeu, spasio je jednog malog bjegunca nakon što je "primio telefonski poziv gospođe koja je za vrijeme šetnje s obitelji naišla na mladunče krokodila" 16. travnja.

"Plima se povukla, a krokodilčić se samo hladio kraj bazena", rekao je Mitchell za dpa u nedjelju.

"Spasili smo ga, provjerili njegovo zdravlje te nazvali službu parka za divlje životinje. Zatim smo mladunče krokodila odnijeli u park krokodila. To se ne događa često, obično imamo krokodile, ali ne mladunčad", objasnio je.

We never know what to expect from a callout in the early evening. An urgent call to the rocks on Cable Beach yesterday...

Posted by Native Animal Rescue: Broome on Friday, April 17, 2020

Mladunče reptila vjerojatno je staro 2-3 mjeseca, rekao je.

"Oni grizu. Imaju jako oštre zube. Male bebe krokodila često vrebaju druge životinje, poput morskih pasa. Zato su njihove šanse za preživljavanjem na otvorenom prilično male", rekao je Mitchell, koji je i lokalni vijećnik za okrug Broome.

U Zapadnoj Australiji krokodili su zaštićena vrsta.

Park krokodila Malcolm Douglas sada je turističko odredište u kojemu posjetitelji mogu gledati krokodile, koji se hrane sirovom piletinom. Imaju ih oko 2500.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 16:11