MODA

Jean-Paul Gaultier napušta Hermes

Francuski dizajner Jean-Paul Gaultier odlazi s funkcije umjetničkog direktora luksuzne modne marke Hermes kako bi se mogao posvetiti vlastiti projektima.

Francuski dizajner Jean-Paul Gaultier odlazi s funkcije umjetničkog direktora luksuzne modne marke Hermes kako bi se mogao posvetiti vlastiti projektima, stoji zajedničkoj izjavi Gaultiera i Hermesa.

Nakon sedam godina na čelu Hermes, otkačeni dizajner povlači se revijom za proljeće/ljeto 2011., koju će predstaviti u listopadu ove godine. Nakon toga na njegovo mjesto dolazi francuski dizajner Christophe Lemaire, koji je do sada radio za Lacoste.

Gaultier se ipak ne oprašta u potpunosti od Hermesa s obzirom da je vlasnik 45 posto dionica ove modne marke.

Namještaj i parfemi

Gaultier je ovih dana najavio suradnju s francuskim proizvođačem namještaja Roche Bobois. Njegova kolekcija namještaja predstavit će u sljedećih nekoliko mjeseci. ovo nije njegov prvi izlet u uređenje iterijera. Naime, Gaultier je već dizajnirao namještaj ranih 90-ih godina prošlog stoljeća za francuski brand VIA.

Parfemi su još od 1993. godine strast ovog modnog enfant terriblea. Gaultierov ženski parfem Classique pojavio se na tržištu 1993. godine, dok je dvije godine kasnije stvorio muški Le Mâle. nakon toga uslijedila je čitava kolekcija parfema, a posljednji je ženski Ma Dame.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 18:15