Javljanje iz izolacije

JEDAN OD OSNIVAČA DALEKE OBALE ZASVIRAO JE SAMO ZA ČITATELJE JUTARNJEG Otkrio je čime se trenutačno bavi i poslao snažnu poruku

 
 Rory Belanich

Boris Hrepić Hrepa, jedan od osnivača Daleke obale, benda koji je obilježio hrvatski rock 90-ih godina, izmijenjenom pjesmom „Prolaze mi godine“ daje svoj doprinos u ovom periodu samoizolacije.

Hrepa poručuje da budete produktivni u ovim trenutcima baš kao i on koji karantenu koristi za sve ono vezano za Daleku obalu što tijekom godina nije imao vremena srediti, a samo jedan od zadataka je montiranje dokumentarca Daleke obale iz vremena njihovog boravka u Americi.

Daleka obala prošle je jeseni obilježila 20. obljetnicu albuma "1999 – 2000" objavom LP izdanja pod nazivom "999". Izdanje je stiglo u pratnji njihovog prvog i jedinog live albuma snimljenog na koncertu u Obojenoj svjetlosti u Splitu - dvostrukog LP albuma "Uspomena (Sve najbolje uživo)", i fantastičnog, četverostrukog CD box seta koji sadrži posljednji album "1999-2000" uz bonus demo snimku "Ruzinavi brod", na kojoj je klavir odsvirao nikad prežaljeni Oliver Dragojević, dvostruki CD "Uspomena (Sve najbolje uživo)" i bonus CD s remasterom arhivskih, dosad neobjavljenih demo snimki.

Nastale 1999. godine u garaži na Blatinama u Splitu, gdje je tada Daleka obala imala svoj mali studio, ove pjesme sačuvane su na audio kaseti iz vremena pripreme albuma Daleke obale "1999-2000", a pored dobro znanih hitova "Kurve", "Opet sam dočekao dan", "Prolaze mi godine", "Vozim polako" i drugih, pronaći ćete i pjesmu "Na korak si od mene" te demo snimke pjesama "Svijetli znamen" i "U hladu sna" koje je otpjevao Giuliano. Ovu sjajnu luksuznu kolekciju možete pronaći putem Dancing Bear web shopa – www.dancingbear.hr.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter


Sve o kampanji #OSTAJEMDOMA doznaj na jutarnji.hr/ostajemdoma

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:38