'OSJEĆAM SE NAJBOLJE IKAD'

Jedna od najtraženijih manekenki na svijetu otkrila tajnu svoje skladne figure

Manekenka Rosie Huntington-Whiteley može se pohvaliti tijelom na kojem joj zavide žene diljem svijeta. Jedna od najtraženijih manekenki na svijetu sada je otkrila i kako uspijeva imati tako skladnu figuru. Naravno u pitanju je strogi režim prehrane koji isključuje konzumaciju šećera, mliječnih proizvoda, glutena i alkohola.

I sama 29-godišnja Rosie ovaj način prehrane nazvala je brutalnim i istaknula da je to bio veliki izazov za nju.

- Odrasla sam na farmi, tako da smo u većini slučajeva jeli mesne obroke, a sada se vodim za onim da je balans najzdraviji - objasnila je Rosie za časopis InStyle.

Manekenka se danas hrani prema dijetnom planu liječnice naturopatkinje Nigme Talib.

Među ostalima, njezine usluge koristi i glumica Sienna Miller te brojni drugi celebrityji. Doktor Talib je uvjeren da hrana i piće imaju izravan učinak na naš izgled, a prema njemu, posljedice su prepoznatljive prema prepoznatljivim simptomima pa tako on razlikuje - 'mliječno lice', 'vinsko lice', 'šećerno lice' i 'glutensko lice'. Rosie je priznala da joj nije bilo lako naviknuti se na ovaj način prehrane, no dodala je da se nakon šest tjedana, koliko je na ovom režimu, osjeća fantastično.

- Sigurno nije riječ o režimu koji bih mogla provoditi cijele godine, no nakon što sam ovo isprobala, barem vidim koje su mi mogućnosti - izjavila je Rosie jer, kako je rekla, da se nju pita, ona bi definitivno s vremena na vrijeme ubacila pokoji kolač, te tu i tamo malo sira i vina.

Što je to naturopatija?

Inače, naturopatija je alternativni medicinski sustav koji se usredotočuje na prirodne lijekove i vitalnu sposobnost da se tijelo ozdravi samo. Naturopatska filozofija favorizira holistički pristup i minimalnu upotrebu operacija i lijekova. Obuhvaća mnogo različitih mogućnosti liječenja u različitim stupnjevima prihvaćenosti od strane medicinske zajednice.

Naturopat je zdravstveni stručnjak koji primjenjuje prirodne terapije. Spektar djelovanja obuhvaća daleko više od posta, prehrane, vode i vježbe, on uključuje i prirodne lijekove kao što su homeopatija, akupunktura i biljni lijekovi, kao i korištenje modernih metoda. I kako bi što bolje prepoznali što vašem organizmu smeta, evo još detaljnijih objašnjenja pojmova navedenih u tekstu.

1. Vinsko lice

Karakteriziraju ga izražene linije ili masni sjaj između obrva, spuštene vjeđe, izražene bore i linije ispod očiju, perutava koža na obrazima, proširene pore i crvenkasti ton kože. Zbog činjenice da je vino krcato šećerima, kao i potencijalnim pesticidima i sulfatima, vino uzrokuje dehidraciju kože zbog čega tijelo gubi vodu i opterećuje jetru. To uzburkava probavu što vodi do naborane, neugledne i obješene kože. Vino je najbolje piti umjereno, u omjeru 80:20. Ako baš morate piti, preporuka je pauziranje od alkohola tri tjedna bar.

2. Šećerno lice U ovom slučaju izražene su linije i bore na čelu, vrećice ispod očiju, cistične akne, masni sjaj, ispijen izgled, stanjivanje kože te sivkasti ili blijedi ten. Šećer je najbolje izbjegavati u širokom luku i konzumirati ga povremeno u malim količinama.

3. Mliječno lice Simptomi mliječnog lica su natečene vjeđe ili područje oko očiju s izraženim tamnim krugovima oko očiju. Česti su i prištići po licu i bradi, te blijedi obrazi. Ako vam se lice čini otečeno i umorno, a koža sivkasta i hrapava, pokušajte nekoliko dana ne konzumirati mliječne proizvode kako biste vidjeli hoće li se dogoditi neka promjena.

4. Glutensko lice

Simptomi intolerancije na gluten su crveni obrazi, nadutost, pigmentacija i prištići na bradi. Ako primijetite ove simptome, pokušajte promijeniti prehranu na neko vrijeme kako biste vidjeli je li kod vas problem u spomenutome.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:50