Predstavila nove pjesme

JEDNO OD NAJPOZNATIJIH GLAZBENIH IMENA NOVE GENERACIJE Korona joj je poremetila turneju pa je nastupila na krovu, pogledajte kako je to izgledalo

 
Sara Renar
 Tajana Dedić Starović

Kako bi vam što više olakšali ovaj period izolacije i skratili vrijeme kod kuće nastavljamo donositi dobar glazbeni i kulturni sadržaj, a sve u sklopu naše inicijative #ostajemdoma gledam i slušam.

Jedno od najpoznatijih imena nove generacije hrvatskih glazbenika, Sara Renar, prije desetak dana je na krovu svoje zgrade izvela nekoliko novih pjesama s nadolazećeg albuma. Epidemija korone prekinula ju je usred turneje.

- Zaključili smo da samo radom možemo prebroditi vlastitu anksioznost, strah zbog mogućeg bankrota i neizvjesne budućnosti. Tako smo klavijaturist Zdeslav Klarić, ton majstor Vedran Peternel i ja mobitelom snimili nekoliko live izvedbi. Pomagao nam je Dimitrije Simović sa namještanjem kadra mobitela i nošenjem pića i opreme te nas je po završetku svirke dočekao ručkom. Bili smo opušteni i sretni da imamo mali cjelodnevni zadatak. Cijelu akciju smo izveli gerilski u jednom danu: iskoristili smo lijepo toplo vrijeme, držali se tadašnje preporuke Nacionalnog Stožera da se ne okupljaju grupe od preko petero ljudi, do kraja dana je Vedran umiksao glazbu a ja sam napravila grubu montažu - opisala je Sara.

Rezultat je soundtrack jednog od zadnjih snimaka grada prije potresa.

- Sada mi se i ta svirka čini kao daleka prošlost: samo par dana nakon ove izvedbe Zagreb je izgubio jedan toranj katedrale, mnogi ljudi su ostali bez doma, a mi smo počeli drugačije mjeriti vrijeme: prije i nakon potresa te prije i nakon korone. Trebat će proći još neko vrijeme prije nego što se ponovno usudim doći na krov - priznaje Sara.

Kako je izgledala svirka na krovu pogledajte u videu:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter


Sve o kampanji #OSTAJEMDOMA doznaj na jutarnji.hr/ostajemdoma

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:59