ISABELLA ROSSELLINI ISKRENO

Kada je imala 43 godine rekli su joj da je prestara. Isti ljudi javili su joj se 20 godina kasnije: 'Pogriješili smo'

 
Isabella Rossellini
 Profimedia, Zuma Press - Archives

Prekrasna glumica Isabella Rossellini prestala je raditi kao model sa 43 godine nakon što su joj rekli da je prestara. Danas 65-godišnjakinja 14 je godina bila zaštitno lice poznatog luksuznog brenda kozmetike Lancome. ‘Rekli su mi da reklame predstavljaju ženske snove, a ne stvarnost, a da žene sanjaju da izgledaju mlado. Zato sam se morala povući. Osjećala sam se kao da mi je nanesena nepravda’, rekla je Rossellini.

Prisilna mirovina potpuno joj je uništila karijeru. Odjednom su joj istekli i ostali ugovori, a modna i filmska industrija nisu joj nudile nove poslove. ‘Ne mogu reći da sam bila tužna. Znam pozirati, znam glumiti i imam jako puno iskustva, ali nisam to mogla iskoristiti niti kome pokazati. Da, bilo je prilično bolno’, otkrila je.

Međutim, kad ju je prije dvije godine nazvala šefica Lancomea, Francoise Lehmann, i pozvala je da obnovi ugovor s tom kućom, Rossellini je iz znatiželje pristala na inicijalni sastanak. 20 godina nakon što joj je raskinut ugovor ljepotica je živjela posve novim životom, na organskoj farmi na Long Islandu, diplomirala je na veterini ponašanje životinja i počela iz zabave snimati filmove, poput onog o seksualnom životu insekata za Sundance. Rossellini je na farmi odgajala pse vodiče slijepih, imala je košnice i kokošinjce.

Ipak, otišla je na sastanak s Lehmann koja ju je odmah fascinirala svojom pojavom i stavom. Znala je odmah da je nešto drugačije: ‘Prije sam imala posla sa 60-godišnjim muškarcima koji su nas gledali s visoka. Pomislila sam - pa ovo je revolucija! Odmah sam je pitala zašto je mene zvala, zar kopaju po starim pričama.’

‘Pogriješili smo. Želim ponovno napisati tu priču’, rekla joj je Lehmann i osvojila lijepu glumicu.

Danas, dvije godine nakon sastanka, život joj se opet promijenio. Lancomeova kampanja je u punom zamahu, Rossellini je počela raditi i na dva holivudska projekta, filmovima ‘Vita i Virginia’ te ‘Izbavitelji 2’, a uskoro joj izlazi knjiga o uzgoju pilića.

File photo dated 03/04/03 of model and actress Isabella Rossellini, who has said it felt "unjust" when she was dropped by make-up brand Lancome at the age of 43., Image: 364365561, License: Rights-managed, Restrictions: FILE PHOTO, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association
Profimedia, Press Association
Isabella Rossellini 2003.

Kći slavne glumice Ingrid Bergman i redatelja Roberta Rossellinija rekla je za Daily Mail da se nikad nije dala pod nož te da gotovo sigurno ni neće: ‘Iskreno, nisam to nikad napravila prvenstveno jer se bojim. Rodila sam se s deformacijom kralješnice, skoliozom, i imala sam dvije velike operacije leđa, jednu kad sam imala 13 i jednu prije pet godina. Nisam mogla hodati šest mjeseci. Trebala mi je pomoć, medicinska sestra. Čak i da estetska kirurgija nije ni izbliza tako strašna, sama riječ operacija me ispunjava strahom.’

‘Imam farmu organske hrane. Jedem organsko ne zato da bih izgledala mlađe, nego zbog zdravlja. Koristim kvalitetne kreme za kožu. Međutim, ne mogu spojiti organsku hranu i Botox. Neki moji prijatelji prakticiraju jogu, jedu organsku hranu, izbjegavaju alkohol, a onda koriste Botox. Nije mi jasno kako mogu živjeti s tim, to je potpuna kontradikcija’, dodaje.

Svaki dan nanosi kremu za lice, ruž za usne i parfem, to je ono što spada u obaveznu njegu.

Kao model je počela raditi kasno, sa 28 godina, i odmah je završila na naslovnici magazina Vogue. Tijekom idućih godina isti ju je magazin stavljao na naslovnicu čak 22 puta. Kad ih je pitala jednom prilikom zašto je toliko često njezina slika na naslovnici, rekli su da se tad jednostavno više prodaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:40