HVALIO SE FOTKAMA

KAKO JE LOVAC VUKASOVIĆ ZGROZIO ŠVEDSKU 'Koljem zvijeri i jedem njihovo meso. Žirafe su mljac!'

Jedna od fotografija kojom se Angelo Vukasovic pohvalio na Facebooku
 Facebook

Član stranke Švedskih demokrata koji se opisuju kao nacionalistički pokret, Angelo Vukasović, izazvao je neviđene reakcije ne samo u Švedskoj, već i u svijetu nakon što su se internetom proširile fotografije koje je objavio na svom profilu na Facebooku, a prikazuju njega i prijatelja u lovu u Južnoj Africi kako poziraju s lešinama divljih životinja.

Osim što se pohvalio plijenom - lavovima, žirafama, zebrama, divljim svinjama i drugima - i svojim lovačkim sposobnostima, pohvalio se i činjenicom da je i pojeo nekoliko tih životinja.

Fotografije 41-godišnjeg političara zaprepastile su javnost.

Gospodin Vukasović živi u gradu Nybru, na jugoistoku zemlje, gdje vodi dućan s lovačkim potrepštinama, piše Daily Mail.

U razgovoru za švedski tabloid Aftonbladet rekao je: ‘Pojeo sam 80 posto životinja koje sam ubio, uključujući i lava na fotografiji. Najukusnije meso koje sam ikad jeo, i vjerojatno ukusnije od toga neću naći, je žirafa.’

Dodao je da su sve životinje ubijene u Južnoj Africi gdje je lov legalan: ‘Lov nekih životinja koristi i ljudima i životinjama. Nekad je lov na nosoroge bio zabranjen, a sad je odjednom opet dozvoljen. Sigurno postoji razlog za to.’

Svoju strast prema lovu pokušao je opravdati i rekavši kako lokalne vlasti dozvoljavaju lov u područjima u kojima životinje umiru od gladi i žeđi.

Naravno, korisnici društvenih mreža reagirali su gnjevno nazivajući ga kukavicom i pozivali se na karmu zbog kojeg bi ga jednog dana mogli pojesti vukovi. Počastili su ga uvredama da je ‘sramota za švedski narod’, ‘parazit’, ‘krvavi primitivac’ itd.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 14:59