WOOW EFEKT

KAKO SE RIJEŠITI PODOČNJAKA U PAUZI ZA RUČAK Dr. Nikola Milojević otkriva sve o tretmanu filerima koji je transformirao estetsku medicinu

Sva pitanja o estetskoj kirurgiji i neinvazivnim zahvatima, koja vas zanimaju općenito ili na vašem primjeru, možete postaviti vrhunskim stručnjacima kroz obrazac u članku do 3. listopada 2018. Odgovore ćemo objaviti na Jutarnji.hr te poslati mailom korisnicima koji su postavili odabrana pitanja
 Getty Images

Podočnjaci. Manji, veći, upali, tamni ili naborani, jedan su od najčešćih estetskih problema koji odaje godine, umor ili nebrigu o koži lica. Kako ih se riješiti, za Appeal, luskuzni magazin o estetici bez tabua, otkriva Dr. Nikola Milojević. Kaže da se pojavljuju kod svih dobnih skupina, a zbog svoje otpornosti postavili su velik izazov pred kozmetičke kuće i estetske liječnike.

Uklanjanje podočnjaka do prije nekoliko godina bio je tretman koji su izvodili plastični kirurzi befaroplastikom, no nakon predstavljanja uklanjanja podočnjaka dermalnim filerima ovo je postao najtraženiji "lunch break" tretman, odnosno tretman koji možete obaviti u kratkom roku tijekom pauze za ručak.

POSTAVITE PITANJE DOKTORU KROZ NAŠ OBRAZAC

Podočnjaci kao specifično područje zahtijevaju stručnost i preciznost liječnika, a s deset godina iskustva i više od 7000 tretmana dermalnim filerima za podočnjake Dr. Nikola Milojević jedan je od najtraženijih liječnika za tretmane dermalnim filerima.

Dr. Nikola Milojević

POSTAVITE PITANJE DOKTORU KROZ NAŠ OBRAZAC

KAKO SE IZVODI TRETMAN?

Tretman se izvodi ubrizgavanjem hijaluronskih filera u područje ispod donjeg kapka. Potom se aplicirani filer oblikuje masiranjem. Hijaluronska kiselina sastavni je dio kože, odgovorna za njezinu hidrataciju i održavanje volumena, pa je tretman, osim što je neinvazivan, u potpunosti prirodan. Starenjem gubimo sposobnost stvaranja hijaluronske kiseline zbog čega koža gubi vlažnost, elastičnost i volumen pa dermalni fileri nadoknađuju izgubljeni volumen te potiču hidrataciju i pomlađivanje kože. Ono najbitnije pacijentima su rezultati, a oni su vidljivi odmah nakon završetka tretmana.

KOLIKO JE SIGURNO?

Nadalje, jedno od češćih pitanja koja pacijenti postavljaju je sigurnost tretmana. Statistike potvrđuju kako je od 1996. godine, kada je proizvođač Restylanea Q-MED lansirao dermalni filer, učinjeno više od deset milijuna tretmana u više od 70 zemalja. Jedan od materijala koji se koristi u tretmanu, Restylane Perlane, biokompatibilan je, u tijelu se biološki razgrađuje na prirodan i siguran način te nestaje kada se u potpunosti resorbira. Fileri na bazi hijaluronske kiseline su laboratorijski proizvedeni, dolaze u obliku sterilnog gela. Prednost je modernih filera u tome što nisu trajni, za razliku od srodnih kirurških korektivnih tretmana.

RAZLIKA SE VIDI VEĆ NAKON 10 MINUTA

Hijaluronski dermalni fileri već sadrže anestetik pa je bol minimalna. Kroz tanku iglu hijaluronski dermalni filer injektira se duboko ispod mišića, a rezultati su vidljivi nakon 20-ak uboda ispod svakog oka. Ovaj tretman Dr. Milojević nazvao je "wow tretman" jer je već nakon deset minuta vidljiva razlika na licu pacijenata, a oni ostaju zatečeni svojim pomlađenim izgledom. Podočnjaka i tamnih kolutova više nema, a iz ogledala ih promatra novo osvježeno lice.

Kada je riječ o nuspojavama, crvenilo, otok, podljevi ili osjetljivost na mjestu injektiranja vrlo su rijetki i privremeni te nestaju u roku od nekoliko dana. Najčešća nuspojava je podljev jer tretirano područje obiluje krvnim žilicama. Međutim, takva reakcija nije opasna, a podljev se lako može prekriti šminkom.

POSTAVITE PITANJE DOKTORU KROZ NAŠ OBRAZAC

REZULTATI TRAJU OD 12 DO 48 MJESECI

Podočnjaci, pa čak i oni najveći, vidljivi su zbog udubine koja se nalazi ispod njih. Tretman nekirurškog uklanjanja podočnjaka u potpunosti je neinvazivan jer se dermalnim filerima popunjava udubina ispod podočnjaka i tako ih se tako uklanja. Tamni podočnjaci nestaju jer punjenjem udubine svjetlo drugačije pada i podočnjaci postaju svjetliji. Kod velikih, pa i najvećih podočnjaka, navodi Dr. Milojević, liječnici izvode čaroliju. Mijenjanjem proporcija lica postižu velike rezultate. Potrebne su jedna do dvije ampule, a rezultati traju od 12 do 48 mjeseci. Značajne i dugotrajne nuspojave su iznimno rijetke, a prema posljednjim istraživanjima, jedna u 25.000 reakcija zabilježena je kao hipersenzibilna.

Novi broj magazina Appeal vas očekuje na kioscima u studenom, a prvi broj možete prelistati ovdje.

Poliklinika MILOJEVIĆ

Utemeljena je 2011. kao sestrinska poliklinika Milo Clinic iz Londona i pozicionirala se kao najmodernija anti-aging poliklinika u široj regiji, posvećena radu na području estetske medicine i estetske kirurgije. Poliklinika Milojević prva je u Hrvatskoj koja je specijalizirana i posvećena upravo nekirurškoj estetskoj medicini. Naša je glavna specijalnost estetska medicina, koja obuhvaća mnoge minimalno invazivne metode i nekirurške zahvate. Vjerujemo da je estetska medicina, koja se vrlo brzo razvija, komplementarna estetskoj plastičnoj kirurgiji današnjice, ali je ujedno nadilazi primjenom znanstvenih dostignuća u neinvazivnim, nekirurškim metodama. Primjerice, mi uspješno bez skalpela uklanjamo podočnjake, oblikujemo nos, pomlađujemo lice i tijelo, uklanjamo masne naslage i celulit, trajno vas oslobađamo dlaka, riješit ćemo vas neugode prekomjernog znojenja, preduhitrit ćemo zadani vam proces starenja, vratiti blistavu put pa čak i kosu, dići ćemo vam spuštene očne kapke i poput kipara oblikovati tijelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2023 06:26