ANTONIJA STUPAR JURKIN

KĆI NAŠE OMILJENE VODITELJICE KREĆE U TREĆI RAZRED 'Svoju Paulu (8) učim da ne bude pomodna. Torba joj je od lani, a garderobu smo tek malo osvježili'

 

Jedna od naših najljepših TV voditeljica Antonija Stupar Jurkin (37) prošlog se vikenda vratila s odmora, s otoka Krka gdje ima vikendicu i svake godine ljetuje s obitelji, a najveći razlog za to je početak vrtića njenog sinčića Ivana (5) i skori početak škole kćerkice Paule (8).

Zbog djece, ali i punjenja baterija za nadolazeću radnu sezonu, odmor je bio pomalo penzionerski, a iako su se tek vratili, Antonija je, uz supruga Ivana Jurkina, uspješno već obavila sve pripreme za školu, pa sad bez nervoze uživa u novim koracima svojih mališana.

Gel u kosi

“Ivano je naš uzbuđeni predškolarac, jedva je dočekao vratiti se svojim prijateljima iz grupe, čak je prvi dan stavio i gel u kosu. Sada je u toj nekoj fazi”, smije se mama Antonija.

“Prije spremanja za vrtić baš mu je ispao i prvi mliječni zub pa je bio uzbuđen što će ga pokazati prijateljima”, otkriva nam. Paula je, pak, već ozbiljna, prilično samostalna djevojčica koja svoje obaveze shvaća vrlo ozbiljno.

“Ona kaže da se u jednu ruku veseli školi, u drugu ne, shvaća da su to malo veće obveze, ali dosta joj je ljeta, veseli se prijateljima”, otkriva nam njena mama.

Paula naime uskoro kreće u treći razred Osnovne škole Odra koju je polazila i Antonija i s njome bila izuzetno zadovoljna. Ide u dnevni boravak gdje sama piše zadaće, a kod kuće s roditeljima ponavlja gradivo.

Jednostavni dizajn

“Trudim se biti organizirana mama, nekad mi to pođe za rukom, nekad ne. Inače volim sve pripremiti unaprijed, svake je godine tako, nikad mi početak škole nije predstavljao stres. Kad je Paula krenula u prvi razred, jednostavno sam to doživjela kao novu fazu u životu.

Knjige će dobiti u školi besplatno, bilježnice i likovne mape smo kupili, malo obnovili garderobu, a rozu školsku torbu ima od prošle godine. Anatomska je i čvrsta pa se nadam da će izdržati i još koju školsku godinu. Jednostavnog je dizajna, bez ikakvih poznatih likova na njoj jer ne volim pomodne stvari, prije ću kupiti nešto kvalitetnije i nositi dulje vremena bez obzira na to je li u trendu ili nije. Tome učim i svoju djecu!”, iskrena je Antonija.

Kaže nam i da je Paula odlična matematičarka, na tatu, a Ivano pomalo uči uz nju pa tako ovaj petogodišnjak već zna zbrajati.

“Ona je njegova najveća učiteljica, nevjerojatno je kako upija, tako da mislim da će i on biti dobar matematičar”, kaže Antonija. Nakon nekoliko godina traženja idealne izvanškolske aktivnosti, čini se da su Antonija i njen suprug pronašli onu idealnu za kći.

Ples nakon škole

“Paula ide i na ples u Plesni studio Bailando, stvarno su fantastični, a ona je presretna. Rade koreografije na modernu glazbu i ona je time naprosto oduševljena. Čovjek se naježi kad vidi što sve nauče tu djecu. Vjerni smo pratitelji njenih nastupa, njoj i nama to puno znači”, kaže Antonija.

Manje je poznato da se pod njezinim rukama posljednjih godina, uglavnom dok su djeca u školi i vrtiću, stare ili odbačene stvari pretvaraju u funkcionalne predmete kojima oplemenjuje dom svoje obitelji u Odri pokraj Zagreba. Tapecira stari namještaj, od starog rasvjetnog stupa napravila je stalak za svijeće, od grana drveta vješalice, restaurira stolice, komode, a u svemu joj, kad se vrate iz škole ponekad pomažu i njeni mališani.

- Ivano je još mali, zaigran i puštamo ga da u tome uživa. Paula je pak toliko samostalna djevojčica da sve što mogu jest biti iznimno ponosna na nju - zaključuje ova poznata mama koja se nekoć bavila modelingom, a onda ju je za casting za RTL pozvala jedna djevojka s kojom je radila u modelingu, pa je odlučila otići bez ikakvih očekivanja.

Odmah su je ubacili u magazinski program, smatrajući da će joj ta forma najbolje odgovarati. Svaka je nova godina donijela novi projekt, pa je tako vodila i sportske vijesti, auto i game showove...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:53