MODNI DETALJ

KOŽU SA ZAKOVICAMA NE NOSE SAMO BAJKERICE Veliki povratak male crne kožne jakne...

S malom crnom haljinom nikad ne možete pogriješiti, govorila je svojedobno Coco Chanel , no izgleda da se ove sezone to pravilo primjenjuje na male crne kožne jakne. Kožne su jakne ovog proljeća doživjele svoj vrhunac - u svom ormaru ima ih svaka žena koja prati trendove.

Sve je više poznatih i slavnih žena koje posežu za bajkerskom jaknom kako bi pokazale da su modno osviještene. Činjenica je da takva kožna jakna nikada nije niti izašla iz mode te je na modnoj sceni i gradskim ulicama uvijek prisutna, no ove godine nose je svi.

Paše uza sve

Posebnost male kožne jakne jest da se može kombinirati uza sve. Najčešće se nosi u kombinaciji s dobrim trapericama i udobnim tenisicama, poput već godinama popularnih starki. No, romantične haljine, pastelne boje, tunike i kombinezoni odjevni su predmeti kojima mala kožna jakna također laska.

Jednako je i s odabirom obuće. Kožna se jakna slaže baš uz svaki komad. Bile to udobne tenisice, popularne bajkerske čizme sa zakovicama, sandale ili seksi štike. U kombinaciji s kožnom jaknom ne može se pogriješiti.

Zanimljivo je da malu kožnu jaknu biraju žene svih dobnih skupina. One više nisu rezervirane samo za buntovne tinejdžerice. Biraju ih školarke, studentice, trudnice, majke, pa čak i bake. Jednostavno ne postoji dobna granica za nošenje kožne jakne.

Metalni detalji

Pitanje je samo koju verziju jakne odabrati.

Jednostavnu crnu s patent zatvaračem bez ovratnika il pak onu klasičnu bajkersku s velikim ovratnikom. Kada otkrijete koji vam model bolje pristaje, treba odabrati i detalje. Danas su popularne zakovice u svim oblicima - šiljaste, pravokutne, okrugle ili pak one na rombove.

Da i Hrvatice prate modu, vidljivo je i među pjevačicama, glumicama i manekenkama, ali i na gradskim ulicama gdje se može vidjeti sve više djevojaka i žena koje se ovog promjenjivog i kišnog proljeća ne odvajaju od svojih kožnih jakni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 06:16