SVJETSKI TOP-MODEL

Kristina Šalinović: Prva Hrvatica koja je otvorila reviju Louisa Vuittona

Kako sam se osjećala kad su mi prošli tjedan, pola sata prije revije, kazali da ću upravo ja biti ‘first face’ na pariškoj reviji Louisa Vuittona, čiju kolekciju potpisuje kreativni direktor Marc Jacobs? Bila sam jako nervozna. Uhvatila me velika trema. Nisam mogla vjerovati da ću baš ja otvoriti reviju jer su na probi zajedno sa mnom bile velike face koje su također nosile reviju. Sve mi, odabrane manekenke, došle smo na posljednju probu u 12.30, a revija je počela u 14 sati. I dobro je što se nakon tog odabira sve tako brzo odvijalo jer bih se pojela od nervoze da je dulje trajalo. No, naravno, to sam držala u sebi i ni po čemu nije se moglo niti naslutiti što prolazim jer se zbog takvih stvari jako lako može izgubiti posao - iskreno je rekla Makaranka Kristina Šalinović koja je u Parizu ostvarila san mnogih modela.

Htjela biti vizažistica

Premda su joj u konkurenciji bile Anja Rubik i Carmen Kass, upravo je 21-godišnjoj Kike (kako je zovu najbliži prijatelji) pripala čast da otvori reviju. Pod svjetlom reflektora visoka i vitka crnka izašla je u visoko rezanoj crnoj haljini, koja podsjeća na kimono, a tek kada su se svjetla pogasila, postala je potpuno svjesna što će joj za nastavak karijere značiti ovaj posao.

Zanimljivo je da Kristina do prije nekoliko godina nije niti sanjarila o tome da bude model. Ipak, ističe, vidjela se u svijetu mode, ali iza piste. Jer, školovana frizerka, kozmetičarka i vizažistica kao tinejdžerica je mislila da će svojim umijećem dodatno uljepšavati modele na pisti. Ispalo je drugačije.

- U modni sam svijet ušla sasvim slučajno. Zahvaljujući mojoj visini, zamijetio me modni agent. Budući da sam visoka 180 centimetara, i prije su mi prijatelji govorili da se okušam kao model, ali ih nisam ozbiljno shvaćala - objasnila je djevojka koja već dvije godine radi u modnoj agenciji Talia Tihane Harapin Zalepugin, dok je u inozemstvu zastupaju velike modne agencije poput londonskog Selecta, milanskog Womena i berlinskog SeeDSa.

Zaštitno lice Paul Smitha

Prvi manekenski angažman imala je na Cro-a-Porteru, a proljetos je bila njihovo zaštitno lice. Na Cro-a-Porteru pojavila se i prošli petak u zaprešićkom centru Westagete, noseći modele Borisa Pavlina. Novinari su zabilježili da je Pavlin za svoju reviju ugrabio svjetsku top-manekenku, zvijezdu londonskog i pariškog Fashion Weeka koja je prije Pavlina nosila revije Vuittona, Ungara, Paula Smitha, Vivienne Westwood... Ima li razlike između revija svjetski poznatih kreatora i naših dizajnera?

- Zapravo i ne. Naravno, vani je tržište mnogo veće, postoji više modnih događaja i dizajnera, pa je samim time i konkurencija veća. Slijedom toga, isplativije je raditi u inozemstvu, ali treba pohvaliti naše dizajnere i organizatore jer sve što se kod nas radi, radi se profesionalno, s mnogo truda, talenta i ljubavi prema modi - istaknula je Kristina koja je nakon trodnevnog boravka u Zagrebu otputovala u London. Koji su njezini sljedeći poslovi?

- Ne znam ni sama. Ovaj tjedan imam sastanak sa svojim londonskim agentima pa ćemo vidjeti - rekla je djevojka koja je zaštitno lice nove proljetne kampanje Paul Smith.

- Živim s koferom u ruci. Iz Makarske u Zagreb preselila sam se prije četiri godine pa, uvjetno rečeno, mogu reći da je Zagreb moj dom. Ali, u tom svom domu provodim malo vremena jer sam često na putu.

Makeover lako podnosi

Nedostaju mi mama, tata, sestra, prijatelji... Srećom, zahvaljujući internetu cijelo smo vrijeme u kontaktu - priznala je Kristina koju su donedavno zbog kratke plave kose mnogi uspoređivali s britanskim supermodelom Agyness Deyn. Crnka je, na sugestiju inozemnih modnih agenata, postala prije nekoliko mjeseci i nije zažalila. - Nisam imala takvih problema s ’makeoverom’. Štoviše, nakon što sam četiri godine bila plavuša, danas gledam stare fotografije i čudim se što mi je bilo da toliko vremena provedem kao plava - smije se Kristina koja u privatno vrijeme njeguje modno slobodni stil.

- Oduševljava me londonska ulična moda. Volim neobične, a nosive kombinacije. U takvoj se odjeći najbolje osjećam - otkrila je Kristina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:16