MUZEJ NESRETNIH LJUBAVI

'Kupio mi je tange od bombona. Kada me prevario sa kolegicom s posla, poslao mi je mail. Kakav jeftini škrtac!'

Stalni postav Muzeja prekinutih veza otvaraju producentica Olinka Vištica i kipar Dražen Grubišić, bivši par

Poklonio mi je tange od bombona, nisam ih otvorila, no nisam mu ni zamjerila. Kasnije, pokazao se da je škrt i jeftin kao i njegovi pokloni: prevario me s kolegicom s posla i to mi je obznanio putem maila”, potpis je koji stoji uz zapakiranu kutiju slatkih tangi, jedan od izložaka u novom, dugoiščekivanom gornjogradskom Muzeju prekinutih veza, koji se otvara u utorak u 20 sati.

Bijes i ljutnja

Izloženi predmeti podijeljeni su u poglavlja, čije su osnovne ideje ispisane rukom po zidu: putovanja, razonoda, predmeti strasti, bijes i ljutnja, smrt... “Ako vam je slomljeno srce, idite u Zagreb”, preporuka je svjetskih medija za ovaj muzej koji je udomljen nakon brojnih putujućih izložbi od Istanbula do New Yorka. Ali to mu je dobro došlo, jer su putem sakupljali nove donacije. Poklopilo se da je dan prije otvaranja Muzeja prekinutih veza struka raspravljala o revitalizaciji Gornjeg grada.

Novi centar

Pokretači muzeja u Ćirilometodskoj najavljuju da će to biti novi centar okupljanja: stalni postav muzeja, kafić u kojem će se slušati odabrana muzika, dječji kutak, te dućan u kojem će se moći kupiti razne stvari, primjerice olovka predviđena da ju se strga u napadu bijesa. Muzej otvaraju producentica Olinka Vištica i kipar Dražen Grubišić, bivši ljubavni par.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 13:26