BARBARA JAKOVLJEVIĆ

LEKSIKON JEDNE MISICE 'Misica sam htjela biti od djetinjstva, ali danas žene osuđuju ako su lijepe'

 
 Instagram

BARBARA JAKOVLJEVIĆ

OSOBNA ISKAZNICA

Godine: 19 godina

Grad: dolazim iz Zaprešića

Zanimanje: studentica sam kemije na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu

Instagram

Zašto si se prijavila na izbor ljepote?

- Kao dijete sam se divila ljepoticama koje su hodale na pozornici da pokažu ne samo vanjske nego i unutarnje ljepote. Prijavu sam ispunila na nagovor prijatelja i nisam požalila.

Otvara li tebi atraktivan izgled vrata u životu?

- Atraktivan izgled danas je bitan, no često je dvosjekli mač; ili te osuđuju radi njega i stvaraju predrasude o tebi ili ti se dive. No, ipak ono što uvijek otvara vrata svakome bez obzira na izgled je pozitivan stav.

Slobodno vrijeme?

- Jel’ to nešto za jesti? Šalu na stranu, osim studiranja treniram svakodnevno, članica sam dviju udruga od kojih jednu i vodim, volontiram, plešem i bavim se modelingom. Kada sve obaveze u danu riješim, tada vrijeme volim provesti uz obitelj i pse ili uz neku dobru knjigu.

Kako održavaš dobar izgled?

- Bez doručka jednostavno ne mogu, a to je uvijek voćni smoothie koji mi daje energiju za cijeli dan. A treninzi su obavezan dio dana.

Što bi učinila da pobijediš, čemu bi se posvetila?

- Mislim da je svaka djevojka svjesna polja mogućnosti koja se pružaju prilikom osvajanja titule Miss Universe i da se to očitava na način da pobjednica postaje uzor mnogim ljudima. I upravo bih se posvetila tome da nadahnem ljude da svakodnevno uče, čine dobro jedni drugima i da vjeruju u sebe i u bolje sutra jer ništa na svijetu nije nemoguće.

Što je tebi ljepota?

- Svrha ljepote refleksija je unutarnje ljepote i čistoće duše. Dosta je diskutabilno govoriti o ljepoti i dobroti u istom kontekstu jer su nas mediji i modna industrija tako navikli razmišljati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:55