CARSTVO RIBLJIH DELICIJA

Uspješna biznis priča u jednoj od najbogatijih općina u Hrvatskoj: ‘Ustajemo u 5h, ali radim ono što volim...‘

 Marko Kolega

 Luka Gerlanc/Cropix
Tunu mariniraju na deset načina, morske mačke i pse suše i do godinu, a kozji sir umotavaju u file inćuna
Tunu mariniraju na deset načina, morske mačke i pse suše i do godinu, a kozji sir umotavaju u file inćuna

Kad smo vrućeg ljetnog dana, nakon kratke plovidbe trajektom iz Zadra, u 10 sati sjeli na terasu Marka Kolege u Kalima, osjećaj je bio sjajan. Nakon užurbane gužve u Zagrebu pa u Zadru, Kali se tišinom i ljepotom doima kao ovozemaljski raj. Pritom s velike terase Marka Kolege, preko morskog plavetnila, pogled puca na obližnji otočić Lazaret te Zadar u daljini.

OVDJE GLASAJTE ZA NAJBOLJU MARINU U HRVATSKOJ I OSVOJITE VRIJEDNE NAGRADE

OVDJE GLASAJTE ZA TOP DESTINACIJU U HRVATSKOJ I OSVOJITE VRIJEDNE NAGRADE

Došli smo poslom, no u ovom su slučaju oni izravna veza s hedonizmom. Marko Kolega ima obrt "Moćun". Na tradicionalan način suši, soli i marinira ribu, zalogaji su to vrijedni najraskošnijih trpeza. Marko smatra da članak nije moguće napisati bez degustacije finih zalogaja jer, ka...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 06:25