STARAC KIMBA

MAČAK SE VRATIO VLASNIKU NAKON 18 GODINA Svi su bili u šoku, ali mikročip ne laže; nevjerojatno je da je na ulici preživio tolike godine

 
 Profimedia, INSADCO Photography

Nakon osamnaest godina izbivanja mačak zvan Kimba vratio se svojem vlasniku u njemačkom glavnom gradu Berlinu.

Iscrpljenog i zapuštenog Kimbu policija je, nakon poziva zabrinutih prolaznika pronašla dok je 'tužno mijaukao' na ulici u berlinskoj četvrti Marienfelde.

Skeniranjem Kimbina mikročipa ustanovljeno je da je njegov vlasnik Peter Fabian (65), koji je nestanak svojega crnodlakog ljubimca prijavio osamnaest godina ranije. Kimbu je udomio iz skloništa za životinje u Muenchenu u svibnju 2000. Ispripovijedao je da tada osmomjesečni crni mačak 'bio vrlo poseban'.

Nedugo nakon Kimbina nestanka Peter Fabian odselio je iz Muenchena u Berlin i nastanio se u ulici Potsdamer, gdje i danas živi i radi. Vjeruje da Kimba nije želio seliti iz jednoga grada u drugi te da je zbog toga otišao od njega.

'Napravio sam za njega posebna vratašca, no jednom kad je otišao, nije se više vraćao', rekao je Fabian. Prošli petak nemalo ga je iznenadio poziv iz policijskoga ureda u Muenchenu. Budući da je Kimba bio čipiran vlasnika nije bilo teško pronaći, rekla je glasnogovornica policije.

Pozitivna strana priče je da starac Kimba ponovno ima dobar apetit te da ponovno uči značenje riječi 'obuka', stoji u objavi policije na Facebooku.

Kimbin odnos s vlasnikovom drugom mačkom još uvijek je 'na staklenim nogama', no postupno napreduje i popravlja se. Gdje je Kimba bio i što je radio gotovo 18 godina, nitko ne zna, no sigurno je proživio niz avantura.

Fabian je presretan i svojemu odbjeglom ljubimcu kani uljepšati starost.

Premda mačke mogu doživjeti i 25 godina, ako se vlasnici o njima dobro brinu, njihov uobičajeni životni vijek iznosi 14 do 18 godina. S druge strane, životni vijek uličnih mačaka puno je kraći. Zbog gladi, bolesti i neliječenja, stresa koje donosi borba za preživljavanje, automobila i drugih loših uvjeta života one žive samo dvije do pet godina.

Kimba je stoga zbilja poseban ako je uspio tolike godine preživjeti u berlinskoj asfaltnoj džungli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2022 22:45