MUČNA SITUACIJA

MAJU BLAGDAN SUSJEDI OPTUŽILI DA TRUJE MAČKE U DVORIŠTU Stanari našli otrov za štakore u mačjoj hrani, pjevačica: 'Veze nemam s tim zlodjelom!'

 Neja Markičević / CROPIX /

Na mnogim stranicama udruga i organizacija koje se bore protiv zlostavljanja životinja na Facebooku, ovih se dana pojavila objava u kojoj se pjevačicu Maju Blagdan optužuje za trovanje mačaka u dvorištu zgrade u kojoj živi.

Kako je objavila jedna korisnica, u dvorištu zgrade u Ulici Andrije Hebranga u Zagrebu u posudi s mačjom hranom pronađen je otrov za štakore. Namijenjen je, navodno, dvjema mačkama koje redovito borave u podrumu i dvorištu, a o njima brine jedna stanarka koja ih je, osim što ih redovito hrani, sterilizirala i cijepila protiv zaraznih bolesti.

Stanari su prozvali Maju Blagdan jer je kao predstavnica stanara navodno još prije godinu dana pokrenula peticiju da se mačke uklone iz dvorišta, no pjevačica tvrdi da to nije istina.

Kontaktirali smo Maju Blagdan, no u poruci nam je napisala da na ovu temu nema namjeru razgovarati s novinarima te dostavila službeno priopćenje za medije u kojem kaže:

‘Slijedom pitanja i prozivki na moj račun koji, čini se, posljednjih nekoliko dana pristižu sa svih strana, nema mi druge nego da vam se obratim. Naime, neopravdano sam dovedena u vezu sa slučajem trovanja mačaka u dvorištu u kojem se nalazi zgrada u kojoj stanujem. Susjeda koja je prijavila slučaj trovanja neutemeljeno me javno proziva i okrivljuje za ovaj nemili čin.

Nemam nikakve veze s počinjenim, niti znam tko je počinitelj te osuđujem ovakvo zlodjelo.

Kao predstavnik stanara u svojoj zgradi, ni na koji način ne odgovaram za ponašanje ostalih susjeda kako u svojoj, tako i u okolnim zgradama s kojima dijelimo dvorište. Kao javnoj osobi moje se ime zloupotrebljava u kontekstu ovog nemilog događaja te već nekoliko dana trpim uznemiravanje i javne uvrede.

Ljubazno molim da me se dalje ne dovodi u vezu s ovim slučajem.’

Pjevačicu su u komentarima prilično brutalno napali i pritom nisu birali riječi zbog čega se i odlučila obratiti službenim priopćenjem.

Podsjetimo, prema hrvatskom zakonu koji pokriva članak 205. Kaznenog zakona (NN 125/11. i 144/12.) kojim je propisano kazneno djelo ‘Ubijanje ili mučenje životinja’, usmrćivanje ili teško zlostavljanje životinje bez opravdanog razloga, nanošenje nepotrebne boli ili izlaganje životinje nepotrebnim patnjama kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine. Za kazneno djelo iz istog članka počinjeno iz koristoljublja može se dobiti i dvije godine zatvora. Za uskraćivanje hrane ili vode ili bilo kakav drugi način izlaganja životinje tegobnom stanju kroz dulje vrijeme prijeti vam zatvorska kazna od šest mjeseci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. prosinac 2021 19:59