VELIKI KORAK

MALA LORENA PRVI PUT U ŽIVOTU STAVILA DUDU Pogledajte taj osmijeh i sreću nakon uspješne operacije!

 
Lorena prvi put u život može staviti dudu u usta
 Anamaria Amidžić / Facebook

Za obitelj Amidžić iz Črnkovaca kod Donjeg Miholjca nemoguće je postalo moguće. Petomjesečna Lorena koja se još uvijek oporavlja nakon operacije kojom su joj razdvojene čeljusti u austrijskoj klinici, napokon u usta može staviti dudu.

Naime, Lorena je dosad mogla razdvojiti čeljusti tek neznatna dva milimetra jer se rodila sa sraslom desnom stranom čeljusti zbog čega se hranila samo tekućom hranom na sondu kroz nos, a zahvaljujući operaciji i vježbama čeljusti koje radi uz pomoć medicinskog osoblja i roditelja sada je po prvi put prihvatila dudu.

- Usta ne otvara refleksno, pa je moramo motivirati i vježbati da ih počne sama pokretati. Sada medicinske sestre i ja radimo vježbe koje su nam pokazali. Stavimo joj dva prsta u usta i polako kružimo kako bi se čeljusti pokretale - kaže mama Anamaria.

- specijal Jutarnji list-
Lintz, Austrija, 301117.
Kepler Universitat klinika.
Bolnica Kepler Universitat u kojoj ce sutra, 01.12., biti obavljena operacija razdvajanja celjusti petomjesecne djevojcice Lorene Amidzic. Takva vrsta operacije se ce biti obavljena prvi puta u Europi.
Na fotografiji: Lorena Amidzic sa majkom Anamarijom i ocem Almirom.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Goršić / CROPIX
Lorena Amidžić s majkom Anamarijom i ocem Almirom

Malena Lorena je na Kepler Universitätsklinikum u Linzu ovog vikenda navršila punih pet mjeseci, a s odjela intenzivne njege je premještena na dječji odjel gdje bi, kako kažu roditelji, trebala biti zadržana još sljedeći tjedan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 06:39