StoryEditor
DONACIJA SOS DJEČJEMU SELU

MALIŠANE U LEKENIKU ČEKA AKTIVNA I ZABAVNA JESEN Stigli im šareni romobili, iz policije im održali predavanje o sigurnosti u prometu na cestama

 
 Filip Popović

Djeca iz SOS Dječjeg sela Lekenik ove će jeseni imati novu veselu zanimaciju. Naime, "Zaklada Hrvatska za djecu", u suradnji s tvrtkom Xplorer, razveselila je brojne mališane šarenim romobilima koje su oni odmah isprobali. Neposredno prije prve vožnje djeca su s velikim zanimanjem slušala predavanje iz sigurnosti u prometu na cestama te važnosti korištenja zaštitnih kaciga prilikom vožnje romobila i bicikala.

Filip Popović
 

- Predstavili smo im na koji način sigurno sudjelovati u prometu kao vozači romobila. Oni se smatraju pješacima u prometu, stoga je važno paziti na ostale sudionike u prometu kako ne bi došlo do kontakta između njih na romobilu i drugih pješaka.

Također, važno je da se ne kreću prebrzo da mogu pravovremeno reagirati na ostale distraktore u prometu, da se ne preplaše nekog vozila, da ne padnu... Kaciga nije obvezna oprema, ali zbog sigurnosti korisnika romobila poželjno ju je koristiti u prometu - izjavio je Mario Tkalčić, policijski službenik za prevenciju u cestovnom prometu iz policijske postaje u Sisku koji je održao predavanje.

Filip Popović
 

Romobile je SOS Dječjem selu Lekenik darovala tvrtka Xplorer koja godinama razvija brend iza kojega stoji promocija zdravog načina života te i unaprjeđenje kvalitete života redovitom tjelesnom aktivnosti na otvorenim i u zatvorenim prostorima. Zaštitne kacige darovala je tvrtka Keindl sport.

Filip Popović
 

- Sretni smo jer 'Zaklada Hrvatska za djecu' postaje prepoznata i sa strane donatora kao adresa koja će primljenu donaciju znati uputiti doista onima potrebitima. Pitomo okruženje Lekenika, daleko od gradske vreve, ulijeva nam sigurnost da djeca u vožnji doniranih romobila mogu uživati sigurno, a za njihovu dodatnu sigurnost osigurali smo i predavanje prometnog policajca o sigurnosti u prometu - rekla je Renata Gubić, upraviteljica Zaklade.

Slobodni trenutci od školskih obveza ovih će dana mališanima u Lekeniku zasigurno biti zabavni i aktivni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2020 15:57