MLADI DŽUDO BORAC

MATEO (12) JE POSTAO INSPIRACIJA MNOGIMA U HRVATSKOJ Ovo je priča o skromnom dječaku sa sindromom Down koji ruši barijere

 Facebook

Kada govorimo o integraciji djece s Downovim sindromom u društvo, postoji li pozitivniji i ljepši primjer od 12-godišnjeg Matea Holjevca koji je postao prava zvijezda i uzor mnogima?

Nakon samo četiri godine treniranja džuda, pružila mu se prilika da svoje vještine demonstrira i na velikom, međunarodnom natjecanju.

- U subotu krećemo na put. Ovaj tjedan još prikupljamo liječničku dokumentaciju koja nam je potrebna i krećemo - ispričao nam je trener Ivan Bućan.

Foto: Facebook

Naime, za nekoliko dana Mateo će predstavljati Hrvatsku na Europskom prvenstvu u džudu za osobe sa Down sindromom u Sankt Peterburgu u Rusiji i prema riječima njegova trenera, silno je uzbuđen zbog toga, a uživa i u svom novom 'zvjezdanom' statusu:

- Mateo je svjestan svega, ali skroman je i dalje. Ne pravi se važan - otkrio nam je trener i dodao kako prikupljanje novca za Matea ulazi u zadnji tjedan.

Foto: Facebook

- Avionske karte smo riješili, ali nam nedostaje još novca za tekuće stvari, turske vize i slično. Najveći problem je oprema, kimono... možda neka firma želi donirati tenisice za ekipu? To bi bilo odlično - dodao je Bućan koji redovito trenira s perspektivnim Mateom, a podršku mu je došao pružiti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ali se i čitava zajednica uključila i odlučila pomoći.

Foto: Facebook

- Odradit ćemo još tri treninga ovaj tjedan pa onda slijedi odmor - zaključio je trener i zahvalio svima na podršci i pomoći u prikupljanju financijskih sredstava potrebnih za ovaj put.

Meteu držimo palčeve da mu se ostvari želja i da osvoji zlatnu medalju.

Foto: Facebook









“Poštovani prijatelji, poznanici, sportski kolege, džudaši i fanovi, molimo vas za pomoć oko odlaska Matea Holjevca na otvoreno Europsko prvenstvo za osobe sa Down sindromom koje se održava od 6. do 10. u St. Petersburgu. Svaka vaša donacija i pomoć nam je dobrodošla”, stoji na Facebook stranici Judo kluba Duga Resa.





Postovani prijatelji,poznanici,sportski kolege,judasi,i fanovi molimo vas za pomoč oko odlaska Matea Holjevca na...

Posted by Judo Klub Duga Resa on 4. studenoga 2015




Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 06:14