SVAKODNEVNA PRIJETNJA

MISLILI STE DA JE VAŠ DOM ČIŠĆI OD DRUGIH? PROVJERITE JOŠ JEDNOM Ovo je pet najčešćih izvora zaraza u kuhinji

 Ilustracija / Profimedia, Cultura RF

Kuhinja može biti pravi medij za različite bakterije budući da kuhinjske površine dolaze u kontakt sa sirovom hranom koja sadrži mnoge štetne mikroorganizme. O tome obično ne razmišljamo, štoviše, s nekoliko pogrešaka koje ljudi najčešće rade prilikom čišćenja i manipulacije namirnicama, situacija se znatno pogoršava.

Pet je njačešćih pogrešaka na koje treba osobito obratiti pozornost kako bi nam kuhinja bila što urednija i kako bismo, držeći se nekih pravila, sačuvali zdravlje, piše Slobodna Dalmacija.

Spužve i krpe ne mijenjamo dovoljno često

Zvuči paradoksalno, ali je istinito - spužvica na koju nanosimo deterdžent za pranje posuđa spada među najprljavije predmete u domaćinstvu. U njima su nagomilani virusi i bakterije. Spužve, četke, žice i krpe idealno su ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. prosinac 2025 00:52