Kuhinja može biti pravi medij za različite bakterije budući da kuhinjske površine dolaze u kontakt sa sirovom hranom koja sadrži mnoge štetne mikroorganizme. O tome obično ne razmišljamo, štoviše, s nekoliko pogrešaka koje ljudi najčešće rade prilikom čišćenja i manipulacije namirnicama, situacija se znatno pogoršava.
Pet je njačešćih pogrešaka na koje treba osobito obratiti pozornost kako bi nam kuhinja bila što urednija i kako bismo, držeći se nekih pravila, sačuvali zdravlje, piše Slobodna Dalmacija.
Spužve i krpe ne mijenjamo dovoljno često
Zvuči paradoksalno, ali je istinito - spužvica na koju nanosimo deterdžent za pranje posuđa spada među najprljavije predmete u domaćinstvu. U njima su nagomilani virusi i bakterije. Spužve, četke, žice i krpe idealno su ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....