VEĆ SE POZIVA NA NJIHOV BOJKOT

Mlada dizajnerica optužila omiljeni modni brend da ju je pokrao: 'Ne mogu više šutjeti o tome'

 Instagram

Mlada umjetnica iz Los Angelesa, koja se na Instagramu može pronaći pod imenom Tuesday Bassen, na svom se profilu obrušila na omiljeni španjolski brend - Zaru.

No kako pišu strani mediji, ona je samo jedna u nizu koja se požalila kako Zara krade njihove radove i onda ih prilagođava svom dizajnu. Kako bi to i dokazala usporedila je svoje radove sa Zarinima i to podijelila, a evo i što je napisala uz fotografiju koju je objavila.

- Šutjela sam o ovome sve dosad. U proteklih godinu dana poznati modni brend Zara kopirao je moje ilustracije - hvala svima koji su mi to dojavili, puno vas je. Moj odvjetnik ih je kontaktirao, no oni su mu poručili da nemam osnove za tužbu jer sam ja slobodna umjetnica, a oni su ogromna korporacija te da za mene ni ne zna toliko ljudi da bi im to bilo važno - napisala je.

No dodala je da od daljnjeg postupka neće odustati, te da svi oni koji joj žele pomoći mogu to učiniti tako što će je, ako primijete kopije njezinih radova, tagirati na društvenim mrežama. A evo i ostalih dizajnera koji su se požalili da im Zara krade ideje.

A photo posted by Adam J. Kurtz (@adamjk) on

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:59