AVANTURA ZA PAMĆENJE

MLADI JELAVIĆ PJEŠICE PROŠAO CIJELU DRŽAVU I UPOZNAO ŽENU ŽIVOTA 'Posjetio sam baš svako mjesto, znam da je ona ta!'

 Screenshot/YouTube/Brando Yelavich

Kada se Brando Yelavich otisnuo na svoju divlju avanturu oko Novog Zelanda, ni na kraj pameti mu nije bilo da će tamo upoznati ljubav svog života. 21-godišnji Yelavich postao je prva osoba koja je prohodala cijelu 7000 kilometara dugačku obalu Novog Zelanda. Krenuo je s 19 godina, s ruksakom od 50 kilograma i planom da će se za preživljavanje već nekako snaći.

Međutim, 400 dana nakon početka svoje 600-dnevne pustolovine, tijekom pješačenja kroz mjesto Hahei, Yelavich upoznaje Bretta Gregoryja koji ga je pozvao na čaj i odmor te ga ugostio u svojoj kući sve dok je to u redu s njegovom 23-godišnjom kćeri - Ngaio.

- Dao sam mu svoj broj telefona i otišao prema obali. Zbilja nisam mislio da će se nešto dogoditi - ispričao je Yelavich.

Kasnije tog dana, kraj njegova šatora pojavio se pas koji ga je podsjećao na ljubimca kojeg je vidio u Brettovoj kući.

- Sat vremena kasnije Ngaio me nazvala da mi kaže kako ne mogu ostati jer će kasno doći doma, na što sam joj odgovorio 'mislim da je tvoj pas kod mene' - priča Yelavich.

- Morala je pokupiti svog psa stoga je došla do mog kampa. Pozvala me da joj se ipak pridružim u kući. Večerali smo i na koncu sam prespavao u gostinjskoj sobi. Još tijekom dana, kada sam bio na čaju s njezinim ocem, vidio sam njezinu fotografiju. Bio sam jako sretan što me pozvala natrag - nastavlja Brando.

Par dana kasnije izašli su zajedno na pizzu i vino, i ostalo je povijest.

- Ngaio me pratila na putovanju obalom kad je mogla, no to je bilo svega desetak dana. Zapravo smo vezu započeli kao 'long-distance' - kaže Yelavich.

Avanturist ni na sekundu nije pomislio da će mu avantura donijeti ljubav života, no drago mu je da jest.

- Posjetio sam svaki grad u Novom Zelandu i poprilično sam siguran da sam našao pravu djevojku - tvrdi Brando.

Zajedno su sada više od godine dana i žive u kući njezina oca. Yelavich je o svom putovanju pisao dnevnik na Facebooku, a i na svojoj je internetskoj stranici ostavio fotografije, snimke, razne podatke...

Brando, koji inače pati od disleksije i ADHD-a, svoju je avanturu opisao kao vlastitu verziju osvajanja najvišeg vrha svijeta.

- Dugi niz godina sam htio obići obalu Novog Zelanda. Zbog ADHD-a i disleksije nikad nisam bio dobar u školi i nisam mogao naći posao, stoga sam odlučio krenuti ispočetka i napraviti nešto veliko što će pomoći drugima. Prijavio sam se za podršku humanitarnoj organizaciji Ronald McDonald House i krenuo na epsku avanturu - zaključio je Yelavich.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 20:35